Pavel Janega
13. října 2009 • 17:16

Přijďte na zápas, prosí fanoušky Hašek

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozloučit se s kvalifikační skupinou důstojně. Takový přístup zaujali fotbalisté české reprezentace, kteří ve středu večer přivítají v Edenu Severní Irsko. Trápí je ovšem jediná věc: malá návštěva. Doposud se prodala jen polovina vstupenek.



„Strašně prosíme fanoušky, aby na utkání přišli. Lístky se budou prodávat až do výkopu,“ uvedl na úterní tiskové konferenci tiskový mluvčí ČMFS Petr Svěcený.

Příznivce národního týmu žádal i předseda a trenér Ivan Hašek, podle něhož by se návštěva na stadionu neměla odvíjet podle toho, jaký přijede soupeř.

„Chceme, aby se fanoušci chodili dívat na hráče naší reprezentace. Nezáleží přece na tom, kdo přijede. My zase musíme hrát tak, aby měli důvod přijít na každý zápas,“ prohlásil.

Tomáš Necid se raduje z gólu s Danielem Pudilem (vlevo)Foto Jaroslav Legner (Sport)


Na co se může český fanoušek těšit ve středu? „Třeba na to, že uvidí  Marka Jankulovského naposledy v reprezentačním dresu. To stojí za vidění,“ myslí si Hašek. „Taky chceme předvést atraktivní fotbal a samozřejmě zvítězit,“ doplnil Petr Čech, kapitán týmu.

Do zápasu mohou zasáhnout všichni hráči. Zranění nikoho netrápí. „Před úterním tréninkem je každý naprosto v pořádku,“ potvrdil Hašek.
Mluvit o změnách v sestavě už ale nechtěl. „Určitě něco pozměníme, ale před utkáním nebudu nic prozrazovat,“ odbyl novináře.

Podle Haška budou Severní Irové nepříjemným soupeřem. V žádném venkovním utkání nepropadli. Pouze ve Slovinsku prohráli v posledních minutách o dva góly. „V Polsku zase odehráli nejlepší zápas, ale těsně před koncem dostali vyrovnávací branku na 1:1,“ připomněl Hašek.

A další poznatky? „Jsou agresivní, napadají. Skvěle operují po stranách. Navíc ovládají rychlý přechod do útoku. Tihle hráči chodí do soubojů natvrdo, nikdy neuhnou. Ale na druhou stranu mají charakter,“ poznamenal kouč národního týmu.

Proti Polákům začal český výběr vlažně. To chce nyní Hašek změnit. „Naším pokynem není, abychom v prvním poločase hráli volně a pak to spustili. Musíme jezdit od první minuty,“ burcuje své svěřence.

Tomáš Rosický odchází střídat, svým výkonem výrazně pomohl kouči Haškovi (vlevo) k vítězství nad PolskemFoto Jaroslav Legner (Sport)


Zároveň nechce, aby hráči mysleli na zápas v San Marině. „Bude to stejné jako v sobotu. Nikdo se nepídil po tom, jak hrají Slováci,“ uvedl Hašek. „Za sebe můžu dodat, že mě to nebude zajímat, dokud sudí nezapíská konec a budu vědět, že jsme vyhráli,“ podotkl Čech.

Pomineme-li teoretický postup na světový šampionát, tak fotbalová reprezentace nehraje jen o čest, ale také o důležité body do koeficientu, který rozhodne o nasazení do košů při příštím losování. „Bude to důležitý motivační faktor,“ dodal trenér.

Hašek ve středu probudí hráče kolem deváté hodiny ranní. V šest večer jim na technicko-taktické přípravě sdělí základní sestavu. A pak s nimi rovnou odcestuje na zápas. Ten začíná ve 20:30.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud