11. října 2009 • 11:42

Kvalifikační selhání: Den poté

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1

VIDEO - Pod zataženým nebem vyběhli na trávník Kunic fotbalisté národního týmu, aby si pár hodin po vítězném utkání, ale také ztrátě šance na postup zatrénovali před místním publikem. Nálada byla mizerná, trenéři dělali vše proto, aby hráče rozveselili.



Lidé moc dobře věděli, že postup je nenávratně ztracen. Přesto se na své miláčky přišla podívat zhruba padesátka fanoušků.

„Ale kde je Rosický?“ zeptal se malý klučina. „Ani Baroš tu není,“ přidal další.

Marně čekali na své idoly. Tréninku se zúčastnili pouze náhradníci. Jediným mužem ze základní sestavy byl Petr Čech.

Ten si nejprve několikrát zakroužil kolem hřiště, a pak se připojil k trenéru brankářů Janu Stejskalovi a dvojce Antonínu Kinskému.

Na protější straně se „bavili“ s míčem Jarolím, Kušnír, Hloušek, Švec, Rozehnal, Sionko a Grygera. Trocha běhu, žádný těžký trénink, hlavně snaha trenéra Haška rozveselit své svěřence.

Hráči se snažili na neúspěšné kvalifikační boje nemyslet. Padaly nějaké vtípky, úsměvy.

Když Ivan Hašek ve fotbálku na půl hřiště vymyslel nádhernou akci, ale Sionko ji nedokázal gólově zakončit, nevěřícně kroutil hlavou. "Pokutu mu dej!" volali na trenéra fanoušci.

411040:gallery:true:true

I přesto všechno fotbalisté zklamání maskovali marně. Není divu, přišli o světový šampionát, snad nejprestižnější turnaj ze všech.

Náladě odpovídalo i počasí. Po nebi pluly černé mraky. Valil se z nich hustý déšť. A o stromy se opíral lehký větřík.

„Je škoda těch Slováků, že nám nepomohli,“ litoval zdejší štamgast.

Ale i tak pro mladé hochy, kteří opodál zpracovávali dřevo, bylo vysvobozením, že alespoň jedním okem mohli sledovat, jak borci z národního týmu na jejich trávníku trénují.

„Snad tohle nebudeme muset dělat,“ zvolal dorostenec na svého kouče. Odpovědi se mu nedostalo.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud