8. dubna 2009 • 15:54

Rada se vzdal platu, zmizel zadním vchodem

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Devět dní chybělo Petru Radovi, aby mohl říct: „Třičtvrtě roku jsem trénoval reprezentační tým České republiky.“ Ve čtvrtek ráno už se padesátiletý kouč probudí jako muž bez angažmá…



Čekalo se, že ve středu padne, a výkonný výbor svazu jej nekompromisně odvolá. Nakonec to bylo trochu jinak. Rada se chlapsky dohodl na ukončení spolupráce k 8. dubnu.

"Sportovní stránka převážila všechno. Tlak médií a veřejnosti byl takový, že to k tomu spělo," řekl novinářům.

ČMFS tak ušetří šest jeho měsíčních platů, které by jinak minimálně do října dostával. "Konec trenérské dráhy patří k naší profesi. Českému fotbalu budu fandit i nadále," dodal.

Petr Rada opouští sídlo ČMFS
Petr Rada opouští sídlo ČMFS

Co už ale vůbec chlapské nebylo, je neúčast bývalého kouče Teplic či Jablonce na tiskové konferenci, kde měl svoji reprezentační kapitolu uzavřít.

Novináři tak na něj museli počkat u zadního vchodu, odkud chtěl nenápadně zmizet.

„Vyzývali jsme ho, aby sem přišel, on ale řekl, že si to s novináři vyřídí sám a náš návrh odmítl,“ uvedl předseda svazu Pavel Mokrý na vysvětlenou.

Tuto verzi potvrdil i místopředseda Jiří Kubíček, který se jinak se svým kolegou na ničem neshodne: „Petr Rada je ještě ve středu poslední den trenérem reprezentace a podle mě přijít měl. Dvakrát jsem ho prosil.“

„Dostal by slovo jako první, až pak bychom svůj názor prezentovali my. Nedocházelo by tak aspoň ke zkreslování informací,“ litoval Kubíček.

Rada ale raději prohodil jen pár slov se skupinkou novinářů, jež ho stihla, pak už nasedl do auta a nenávratně zmizel.

Jaký krok učiní Rada teď? "Zavolám hráčům a vše si s nimi vyříkám. O čem budeme mluvit? To je naše interní věc," dodal již bývalý kouč reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud