8. dubna 2009 • 14:23

Jarolím, Hašek, Straka. Kdo nahradí Radu?

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rada skončil. Kdo přijde po něm? Největšími favority na post trenéra české reprezentace jsou přísný slávistický kouč Karel Jarolím, nezdolný František Straka a trenér Al-Ahlí Ivan Hašek, pro mnohé optimální předseda ČMFS.



František Straka

František Straka František StrakaFoto sport


Podle některých členů výkonného výboru ČMFS by mohl být tím pravým koučem František Straka. Podle jejich mínění by právě tento vyhlášený motivátor mohl probrat na hřišti nudný tým z letargie. Už delší dobu nároďáku chybí jiskra a namísto kvalitního fotbalu předvádí pomalé výkony bez nasazení.

Právě tento špatný přístup by mohl "Franz" změnit. Třeba by se mu povedlo naladit reprezentanty na svou akční vlnu.

Dokázal by si však v kabině udržet autoritu? Jeho zápal a někdy až nekonvenční metody by se především u reprezentačních mazáků nemusely setkat s pochopením.

Sám Straka by místo vzal hned. "Jsem tady a jsem připravenej! Bez jakékoliv diskuze, reprezentace je obrovskou ctí a šel bych do toho s odhodláním! Kdykoliv," nenechal nikoho na pochybách.

Karel Jarolím
Karel Jarolím Karel JarolímFoto Pavel Mazáč


Nejdřív jedna dobrá zpráva pro všechny, kdo vidí budoucnost reprezentace v rukou trenéra Jarolíma. Dvaapadesátiletý kouč ligového lídra Slavie nedávno přiznal, že vést reprezentaci by pro něj byla ta největší trenérská pocta.

Ale teď ta horší. Komu by se chtělo opustit tým, který sám vybudoval, dovedl k titulu a nyní je na nejlepší cestě k jeho obhajobě? Jarolím má navíc se Slavií uzavřenou dlouhodobou smlouvu.

Za úspěchy sešívaného týmu navíc stojí každodenní a především přísný dohled nad mužstvem. Je otázkou, zdali by jiný charakter práce s národním týmem přinesl stejné výsledky.

Jakkoliv by právě přísná ruka na reprezentaci, která stránky novin plní svými průšvihy a aférami víc než svou hrou, mohla platit.

Ivan Hašek
Ivan Hašek Ivan HašekFoto Jaroslav Legner


V současnosti působí jako trenér Al Ahlí ve Spojených arabských emirátech. V minulosti získal se Spartou dva tituly, Letenští se pod jeho vedením neztratili ani v Lize mistrů.

Reprezentace by pod úspěšným trenérem jistě předváděla nesrovnatelně lepší výkony než tomu bylo pod často kritizovaným Radou.

Jenže nedá pětačtyřicetiletý Hašek přednost raději boji o funkci předsedy Českomoravského fotbalového svazu?

Podle vlastních slov se sice cítí být víc trenérem, ale ve fotbalovém vedení by si jej kromě fanoušků přálo vidět i mnoho funkcionářů. "Podpora, kterou před fotbalovými volbami cítím, je zavazující," říká o situaci sám Hašek.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud