8. dubna 2009 • 12:05

Táborský: Ujfaluši? Aspoň přijdou nováčci

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentace přišla o Tomáše Ujfalušiho. 31letý fotbalista dal národnímu týmu vale, protože se mu nelíbilo prostředí v českém fotbale. Jeho odchod rozdělil národ na dvě skupiny. Jedna hráčův konec oplakala, druhá v něm vidí lepší budoucnost.



Ta zpráva šokovala všechny, kteří se alespoň trošku pohybují ve fotbalovém prostředí. Zejména pak internacionála Radka Druláka. „Je to zvláštní skončit v reprezentaci v 31 letech,“ nechápal hráčovo rozhodnutí.

„Určitě má k tomu své důvody, ale za ty, které v prohlášení popsal, si může vlastně sám,“ řekl s tím, že skandálu (pitce po prohře se Slovenskem) se dalo zabránit. „Kvůli poradě mohli jít na hotel, nemuseli do baru. Anebo by stačilo, kdyby nebyli hloupí a nenechali se nachytat.“

Ujfalušiho konec překvapil i Vladimíra Táborského, který vidí za jeho rozhodnutím novou budoucnost. Bude lepší? „To nedokáži posoudit, ale je pravda, že nový trenér bude mít alespoň možnost povolat a vyzkoušet nové hráče,“ podotkl.

Táborský zároveň vyzdvihl dvě jména, které z fleku národnímu týmu doporučil. O koho jde? „Hodně se mi líbí Jan Šimůnek a Erich Brabec. V případě druhého jmenovaného by to byla skvělá motivace pro hráče z české ligy, že se kdykoliv a odkudkoliv mohou dostat do reprezentace,“ poznamenal.

Také padlo jméno Tomáše Hübschmana, obránce Šachtaru Doněck. „Ale k němu nemůžu nic říct. Dlouho jsem ho neviděl hrát, protože ukrajinská liga není tolik sledovaná,“ omlouval se Táborský.

A jaký trest by oba internacionálové napařili všem hříšníkům? „Žádný. Je poněkud zbytečný a nemá smysl. Zavřít je nemůžou a pokutou nezchudnou,“ říká Táborský.

„Já bych spíš potrestal ty, kteří zodpovídají za výběr hráčů – a to jsou trenéři a vedení svazu,“ nastínil řešení Drulák.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud