7. dubna 2009 • 14:58

Vyhodí Baroše a spol.? Možná...

Autor: sid
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Být to zřejmě kdekoliv jinde na světě, Ujfaluši, Baroš, Kováč, Fenin, Matějovský a Svěrkoš už by si ve fotbalové reprezentaci do balonu nekopli. Alespoň dočasně. Stejně tak by dopadli pod jiným vedením ČMFS.



„Mělo by dojít k exemplárnímu potrestání těch hráčů. Určitě vyřazení z reprezentace, jestli dočasné, nebo dlouhodobější, to teď ale říct nedokážu,“ prozradil, jak by se zachoval čerstvý kandidát na předsedu svazu Luděk Vinš.

„Vedení svazu je podle mě slabé. Mělo by některé otázky řešit razantněji,“ pokračoval. Sám by byl kromě potrestání reprezentantů i pro okamžité odvolání celého realizačního týmu. „Nesplnil to, co se od nich očekávalo,“ upozornil sedmačtyřicetiletý podnikatel.

Roztrpčení z chování šestice fotbalistů je i současná vládní garnitura, samotný předseda Mokrý ale těsně před středečním zasedáním výkonného výboru nechtěl spekulovat, zda by hráči mohli být z kádru opravdu vyřazeni.

„Není možné to jen tak přejít. Kdyby se to stalo během srazu, byla by to jiná věc. Tohle je ale spíš věc trenéra, jestli takového hráče pozve na další sraz," uvedl pouze.

Naopak jeho kolega z výkonného výboru Jiří Kubíček by byl pro okamžitý vyhazov: „Tady už nepomůže žádná pokuta, chce to exemplární trest, minimálně dočasné vyloučení z reprezentace.“

„Já jsem zažil opilého Kováče už v Sigmě. Po porážce 0:3 se Spartou tenkrát přišli i se Špiláčkem další den na trénink s dvěma promile v krvi. Oba jsme je vyřadili z kádru, Radek se pak do něj vrátil za tři měsíce.“

Kubíčka bude navíc i zajímat, kdo zařídil návrat národního týmu do pověstného Hotelu Praha, který se proslavil už „německou“ aférou před dvěma lety.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud