12. února 2009 • 14:39

Chce to víc odvahy, všiml si Rada

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málo odvahy proti jednomu z nejkvalitnějších soupeřů, se kterým se český národní tým utkal, viděl v přípravném utkání v Maroku trenér reprezentace Petr Rada. „Čekali jsme těžký zápas a to se potvrdilo,“ řekl ve čtvrtek novinářům.



Duel s netradičním protivníkem z Afriky prý splnil jeho očekávání. „Maroko nás prověřilo po všech stránkách. I bouřlivá atmosféra byla srovnatelná s tím, co nás čeká v březnu ve Slovinsku,“ pochvaloval si.

Spokojen byl nakonec i s bezbrankovou remízou 0:0, méně už ho potěšila předvedená hra. Hlavně v první pětačtyřicetiminutovce byla česká ofenziva hodně jalová.

„S prvním poločasem nemohu být spokojen, ztráceli jsme míče a kromě voleje Plašila prakticky neměli žádnou šanci,“ připustil Rada.


Do druhé půle už změnil rozestavení a osamoceného Baroše na hrotu útoku nahradila dvojice Bednář – Necid.

„Druhý poločas byl nahoru dolu. Bednář nastřelil břevno, soupeř hnaný diváky měl také několik šancí,“ hodnotil reprezentační kouč.

Maroku nebyl dokonce uznán ani regulérní gól, nastřelilo i břevno a tyč. „Nedá se to brát, že jsou na žebříčku FIFA jednačtyřicátí a my tam vyhrajeme 3:0. Byl to jeden z nejkvalitnějších soupeřů, proti kterému jsme v poslední době hráli,“ uvedl Rada.

Na postu ofenzivního záložníka propadl Matějovský a trenér národního týmu připustil, že je na něm patrná nerozehranost. V klubu nastupuje pouze za rezervu.

„Myslím, že je dobře, že tu s námi Marek byl. Po jednom srazu ho nebudu zatracovat, herní výpadek je na něm ale samozřejmě vidět,“ řekl Rada novinářům.

S jakou taktikou vyrukuje za šest týdnů proti Slovinsku zatím prozradit nechtěl. „Slovinsko jsem zatím neviděl, věřím ale, že v obou následujících kvalifikačních zápasech uspějeme,“ prohlásil padesátiletý kouč, který kromě toho věří také v uzdravení Tomáše Rosického i dalších marodů.

„Chybí nám tam hráči dopředu, kteří by byli odvážnější. Proti Maroku scházela i kolmá přihrávka,“ vyjmenoval Rada hlavní nedostatky herního projevu Čechů v Africe. Jak chce ale na této „odvaze“ zapracovat už kloudně vysvětlit nedokázal.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud