29. listopadu 2009 • 10:18

Stín derby: Na vytrhané sedačky vyhrála Bohemka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Poměrně klidný průběh včerejšího pražského fotbalového derby mezi Bohemians 1905 a Spartou na trávníku narušily výtržnosti, kterých se dopustily v hledišti tábory fanoušků obou klubů.



Z obou stran hlediště létaly vytržené sedačky, sparťané se dokonce pokusili vniknout na trávník a zápas musel být na malý okamžik přerušen. V hledišti kvůli tomu zasahovaly i policejní oddíly.

Dále čtete:
Na Strahově vládla Sparta >>
Holenda: Důležité je, že jsme dostihli Teplice >>


Přestože byl zápas zařazen v týdnu do kategorie nejrizikovějších s označením A, pořadatelům se nepodařilo uchránit před diváckými excesy. Fanoušci obou týmů pronesli do hlediště pyrotechniku, a tak několikrát museli zasahovat hasiči.

Fanoušky Sparty musela přijít usměrnit policieFoto Barbora Reichová SPORT


Policisté sice v ochozech stadionu na Strahově, který se stal na dnešní duel domácím stánkem vršovického klubu, na základě platných zákonů nebyli, ale kvůli rizikovosti zápasu byli nablízku. "Nebyli sice v hledišti, ale připraveni v areálu za branou, aby mohli v případě potřeby rychle zasáhnout," vysvětlil ředitel "Klokanů" Lukáš Přibyl.

Policejní zásah byl třeba především ve chvíli, kdy sparťanští fandové v euforii nad vedením svého mužstva pronikli k brance mezi hledištěm a atletickou drahou lemující hřiště. Policistům ve spolupráci s pořadateli se ale podařilo celou situaci zvládnout a rozhodčí Dagmar Damková mohla po krátkém přerušení v zápase pokračovat.

Ibragimov zasahuje před Vackem
Ibragimov zasahuje před Vackem


Sčítání škod po utkání bylo velmi rychlé: na straně domácích fandů se našlo dvacet vytržených sedaček, na straně soupeře polovina tohoto počtu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud