28. listopadu 2009 • 20:09

Vršovičtí klokani na Spartu nestačili

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanští fotbalisté v posledním letošním ligovém kole vyhráli 2:0 pražské derby na půdě Bohemians 1905 a přezimují na druhém místě tabulky se stejným počtem bodů jako vedoucí Teplice, které však budou mít na jaře odložený zápas k dobru. Spartě, která neprohrála již 19. ligový zápas v řadě, chyběly k posunu do čela soutěže dva přesné zásahy.



Favoritem byla Sparta, která v případě vysoké výhry mohla dokonce útočit na vedoucí příčku v tabulce, ale na trávníku se hrálo tradiční derby: nasazení z obou stran sice bylo vysoké, ale fotbalovosti k vidění dlouho moc nebylo. Hosté, v tomto případě sparťané, byli sice aktivnější, ale žádné velké šance si nevypracovali.

Hlasy trenérů
Pavel Hoftych, Bohemians 1905:
Sparta hraje ve velké pohodě, za poslední týdny udělala velký posun. V první půli jsme hráli slušně, dostávali se na dostřel branky. Byli jsme odvážnější než v prvním utkání na Letné. Ve druhém poločase už ale naši hráči nestíhali a útočníci nebyli aktivní. A když jsme nepokryli dvě akce soupeře, tak jsme dvakrát inkasovali. Spartě blahopřeji, vyhrála zaslouženě.

Jozef Chovanec, Sparta:
Šli jsme do zápasu s velkým respektem a opatrností. Přece jen se jednalo o pražské derby. Ty vždycky bývají vyrovnané a nevyzpytatelné. V první půli jsme se o tom přesvědčili při velké šanci Bohemky, ale naštěstí nás zachránil Jarda Blažek. Po přestávce jsme museli změnit způsob hry. A to se vyplatilo. Dobré doplňování obou hrotů nám přinesl první gól. Po něm už jsme měli zápas pod kontrolou. Jestli jsme řešili, že v případě více branek můžeme jít do čela? Vůbec. Soustředili jsme se pouze na zápas. O zraněném Hubníkovi zatím konkrétní informace nemám. Uvidíme zítra po vyšetření.

Jako první se zastřeloval v šesté minutě Žofčák, ale pálil mimo. Paradoxně největší šanci měl slabě hrající Střeštík, jehož nepřesný centr přistál na vnitřní straně branky a Sňozík měl plné ruce práce, aby míč vytlačil do bezpečí.

Domácí hráli opatrněji, do útoku se dostávali jen výjimečně, ale v závěru poločasu byli nebezpečnější. Zatímco Sparta měla velké problémy s obranou, kde od 35. minuty jen kulhal Hubník, zelenobílí přitlačili a po rohu ve 42. minutě měli blízko k radosti, ovšem Škodovu hlavičku vytáhnul pozorný Blažek nad břevno.

Hubníka nahradil do druhého poločasu Hoheneder, ale Sparta se zlepšila především v ofenzivě. Několikrát zahrozila kombinačními akcemi, především po pravé straně.

A pak v rozmezí čtyř minut rozhodla a pokaždé ze stejného místa. Nejprve předložil v 59. minutě Žofčák do šestnáctky ideální přihrávku Holendovi, který prostřelil Sňozíka na zadní tyč, a podruhé se slovenský záložník dostal po chybách soupeře k ráně z hranice trestného území a parádní trefou rudé barvy uklidnil.

Sparta najednou hrála přesně tak, jak potřebovala. Domácí byli nuceni otevřít defenzivu a na Sňozíka se valila jedna akce za druhou, hosté zjevně pocítili šanci přidat další góly a jít do čela tabulky. Možnosti k tomu Sparta měla, ale Pamič pálil vedle a Kušnírovu dělovku vyrazil Sňozík na roh.

Zápas spěl ke klidnému závěru, ovšem proti byli sparťanští fanoušci, kvůli kterým musela rozhodčí Damková na dvě minuty utkání přerušit. Sparta si už ale nenechala klidnou výhru sebrat a před dvěma pohárovými duely v Evropské lize nabrala i potřebné sebevědomí.

Bohemians 1905 - Sparta Praha 0:2 (0:0)

Branky: 59. Holenda, 64. Žofčák. Rozhodčí: Damková - Ubias, Slavík. ŽK: Ibragimov, Lukáš - Hubník. Diváci: 7153.

Sestavy:

Bohemians 1905: Sňozík - Cseh, Nikl, Lukáš, Rychlík - Bartek (81. Hašek), Dian, Pávek, Hrdlička (63. Janek) - Škoda (72. Slezák), Ibragimov. Trenér: Hoftych.

Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Hubník (46. Hoheneder), Pamič - Žofčák, Hušek, Vacek, Střeštík (77. Kalouda) - Wilfried, Holenda. Trenér: Chovanec.

Holenda s Řepkou slaví úvodní branku
Holenda s Řepkou slaví úvodní branku


ONLINE přenos - klíčové momenty utkání:

94. minuta - Je konec, Sparta získává tři body a přezimuje na druhém místě tabulky.

83. minuta -
Utkání bylo na chvíli přerušeno kvůli nepokojům v sektoru hostujících fanoušků.

80. minuta -
Kušnír se pokusil obstřelil Šňozíka, ale neuspěl.

69. minuta -
Pamič střílel z dálky a jeho rána proletěla jen těsně vedle tyče. Hosté jsou teď jasně lepší.

64. minuta - GÓL! Sparta vede 2:0, Střeštík sklepl míč pro Žofčáka a ten parádní ranou z kraje pokutového území nedal brankáři šanci.

59. minuta - GÓL! Žofčák našel ve vápně nehlídaného Holendu a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Sňozíka, Sparta vede 1:0.

56. minuta -
Přímý volný kop z nadějné pozice zahrávala pražská Sparta po faulu na Kušníra, ohrožení brány ale ani tentokrát nepřišlo.

46. minuta -
Už se zase hraje. Dočkáme se branky alespoň v druhé půli?

45. minuta
- Skončil první poločas. Ani jeden z týmů si zatím nevypracoval výraznější gólovou příležitost.

4
3. minuta -
Hrdlička si obešel Kušníra a sparťanští obránci museli odkopávat na roh. Po něm nebezpečně hlavičkoval Škoda, Blažek musel míč vyškrábnout na další roh.

30. minuta -
Hned několikrát se fanoušci Bohemky rozčilovali na pomezního, že neodmával dva ofsajdy Sparty po sobě. Rozhodčí si musel vyslechnout mnoho nehezkých slov.

18. minuta - Tak jsme se dočkali první střely na branku. Sparťan Střeštík se z levé strany rozhodl napálit míč a brankář Sňozík měl co dělat, aby balon vyboxoval do bezpečí.

11. minuta -
Řepka podcenil situaci a Ibragimov se dostal hluboko do vápna, míč mu ale z nohy odkopl Hubník.

6. minuta -
Žofčák přízemní přihrávkou z pravé strany hledal ve vápně sparťanské útočníky, Holendovi i Wilfriedovi ale pár kroků scházelo.

1. minuta -
Utkání bylo právě zahájeno.

18:15 -
Základní sestava Sparty Praha:
Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Vacek, Hušek, Střeštík - Wilfried, Holenda.

18:14 - Základní sestava Bohemians
1905:
Sňozík - Cseh, Nikl, Lukáš, Rychlík - Bartek, Dian, Pávek, Hrdlička - Škoda, Ibragimov.


18:10 -
my už nastupují na hrací plochu, fanoušci Klokanů vítají své miláčky zpěvem a máváním šálami. Na Strahově jsou ale slyšet příznivci obou táborů.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud