28. listopadu 2009 • 19:12

Mohli jsme i vyhrát, je přesvědčen Mazura

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Duel Jablonce se Slováckem nevybočil z předcházejících vzájemných soubojů obou týmů. Jablonec ani na osmý pokus v Uherském Hradišti nevyhrál a nepadlo více, než dvě branky. V dosavadní historii Slovácko z osmi utkání, včetně dnešního, čtyřikrát vyhrálo 1:0 a zbývající skončila remízou: třikrát 1:1 a jednou 0:0.



Oba celky neskrývaly touhu získat plný bodový zisk. Jablonec potřeboval vítězství k přezimování na prvním místě tabulky, Slovácko si naopak chtělo posílit před tříměsíční přestávkou pozici ve spodní části.

"Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale vyloženější šanci jsme si kromě příležitosti Ondřejky nevypracovali," uvedl po utkání trenér Slovácka Josef Mazura, který se podivoval úvodní dvacetiminutovce po změně stran. "Nevím z jakého důvodu jsme nepodrželi míč. Jablonec měl nebezpečné centry z boku i střely. Z jedné takové akce nám dal branku. Vypadalo to už s námi špatně," dodal kouč Slovácka.

Mazura si cenil toho, že jeho svěřenci utkání nevzdali a bojovali. "Právě těmito vlastnostmi se nám podařilo vyrovnat. Mohu jen litovat, že Smetana ještě neproměnil po rohovém kopu další příležitost a jeho hlavička mířila vedle. Mohli jsme i vyhrát, bohužel se nám to nepodařilo. Každý bod ale pro nás něco řeší," tvrdí Mazura, který poslal do hry až ve druhém poločase Zelenku, jenž až do čtvrtka kvůli horečce a svalovým potížím netrénoval.

Jablonec veze ze Slovácka jen bod >>>

Trenér Jablonce František Komňacký neskrýval nespokojenost s remízou. "Byli jsme před zápasem druhý tým tabulky, který měl hrát s větší touhou po výhře. V první půli jsme nerozehráli dost aktivně. Možná jsme vypadali fotbalověji, ale neměli jsme šance. Pouze jsme párkrát vystřelili zdálky. A to je málo," kritizoval Komňacký své svěřence, kteří ve druhém poločase zlepšili pohyb.

"Dali jsme branku, ale nepřidali druhou. Domácí dřeli a bojovali až do konce. Ale i ten bod se bude na konci počítat," dodal Komňacký, jenž zápas označil spíše jako bojovný bez velké fotbalové kvality.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud