28. listopadu 2009 • 17:53

Jablonec veze ze Slovácka jen bod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Jablonce pouze remizovali v Uherském Hradišti s domácím Slováckem 1:1 a tím propásli šanci přezimovat na prvním místě ligové tabulky. Jablonec vedl od 57. minuty brankou Pavlíka, vyrovnávací gól zaznamenal čtvrt hodiny před koncem Smetana. Jablonec z osmi dosavadních zápasů v Uherském Hradišti ani jednou nevyhrál.



Pouze na lavičce nechal trenér Slovácka Josef Mazura tvořivého záložníka Zelenku, naopak po více než tříměsíční absenci se po zranění objevil v brance Filipko. Rozsáhlé řady marodů v domácím týmu rozšířil ještě Randa. Kouč Jablonce František Komňacký naopak oproti poslednímu zápasu přeskupil sestavu, v útoku se objevila dvojice Čížek, Vošahlík.

Jablonec vsadil na útočnou hru, aktivním pohybem sice získal v úvodu převahu. Do šance se hosté přes pozornou obranu domácího týmu nedostali. Slovácku trvalo delší dobu, než se dostalo do tempa, postupně srovnalo krok. Ovšem se zakončením na tom bylo stejně špatně jako jeho soupeř. Oba týmy hodně chybovaly v rozehrávce, akce postrádaly plynulost.

Mohli jsme i vyhrát, je přesvědčen Mazura >>>

Jablonec se pokoušel hlavně o zakončení z větší vzdálenosti: dvě střely Pavlíka a jedna Čížka ale mířily přímo na Filipka. Největší šanci ke skórování v domácím týmu měl v prvním poločase po Smetanově přihrávce Ondřejka, situaci ale zachránil včasným vyběhnutím brankář Špit.

Svůj tlak po změně stran Jablonec ještě zesílil a několik minut nepustil protivníka z útočného sevření. V 50. minutě po rohovém kopu Filipko nedosáhl na hlavičku Vošahlíka a míč se odrazil pouze od tyče zpět do pole.

O sedm minut později přetížená domácí obrana neuhlídala Pavlíka, jehož střelu nešťastně tečoval domácí obránce Urbánek a od tyče se míč odrazil do domácí sítě. Ani po vstřeleném gólu ale Jablonec nepolevil a pokračoval v ofenzivní hře. V 66. minutě si naběhl za domácí obranu Vošahlík a situaci zachránil až brankář Filipko.

Z takřka půlhodinového tlaku se Slovácko vymanilo až po Švancarově úniku. Po následném rohovém kopu obrana Jablonce poprvé chybovala, odražený míč se dostal ke Smetanovi, jenž přízemní střelou vyrovnal. Tentýž hráč mohl sedm minut před koncem po Švancarově rohu vstřelit druhý gól, jeho hlavička ale mířila mimo.

1. FC Slovácko - FK Baumit Jablonec 1:1 (0:0)

Branky:
75. Smetana - 57. Pavlík. Rozhodčí: Drábek - Čecháček, Pelikán.
ŽK: Němčický, Kubáň, Formánek. Diváci: 4865.

Sestavy:

Slovácko: Filipko - Kubáň, Němčický, Formánek, Urbánek - Ondřejka (63. Zelenka), V. Valenta, Abrahám, Cleber - Smetana, Švancara. Trenér: Mazura.

Jablonec: Špit - Zábojník, Krejčí, Drsek, Jablonský - Haurdič (83. Eliáš), Loučka, Pavlík, Kovařík - Čížek, Vošahlík. Trenér: Komňacký.


Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud