23. listopadu 2009 • 19:26

Olomouc zničila Teplice. Nasázela jim šest gólů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedoucí tým fotbalové ligy z Teplic se poprvé v sezoně ocitl na kolenou. Zdravotně zdecimované mužstvo, které ohrožuje prasečí chřipka, bez šesti marodů dnes utrpělo v dohrávce 15. kola v Olomouci debakl 2:6.



Vítězství Sigmy zařídili především dvougóloví střelci Ordoš s Dreksou. Tým trenéra Zdeňka Psotky vyhrál posledních pět ligových utkání při impozantním skóre 19:3.

Teplice se musely obejít bez zraněných či nemocných Mareše, Rosy, Ljevakoviče, Heska, Verbíře, Vidličky a Smejkala, u něhož testy potvrdily virus H1N1. Lídr soutěže musel od samého úvodu čelit velké převaze Sigmy, z níž se brzy zrodily i šance.

Ofenzivě domácích velel takřka nepolapitelný Šultes, který Grigara už v páté minutě protáhl hlavičkou pod břevno. Teplický brankář si pak s nervy spoluhráčů pohrál o pět minut později, kdy mu Šultesův centr vyklouzl z rukavic, ale nebezpečí před dobíhajícími hráči odvrátil včasným odkopem Matula.

Uprostřed Štěpán Vachoušek z Teplic, vlevo Tomáš Hořava, vpravo Ladislav Onofrej, oba z Olomouce
Uprostřed Štěpán Vachoušek z Teplic, vlevo Tomáš Hořava, vpravo Ladislav Onofrej, oba z Olomouce


Sotva Tepličtí vystrčili růžky, do rozevřených zadních řad dvakrát nemilosrdně udeřil soupeř. Při brejku tři na dva si míč vyměnil Bajer s Šultesem, který z pravé strany prostřelil Grigara. Šultes založil i druhou gólovou akci: o tři minuty později sklepl míč doprava Petrovi, jeho centr prošel s nechtěnou tečí teplických beků až k Ordošovi, který do protipohybu gólmana Grigara přidal svou sedmou trefu v sezoně.

Domácí ofenziva v těch momentech nebyla k zastavení. Rychlý přechod do útoku a kolmé přihrávky za obranu držel Teplice v permanentním nebezpečí, ale Ordoš sám před Grigarem ve vyložené šanci zaváhal a Šultesovu trefu asistent rozhodčího domácím pro domnělý ofsajd zřejmě upřel neprávem.

Dále čtěte:
Teplický Plíšek: Hráli jsme na hranici sebeobětování »
Souhrn 15. kola Gambrinus ligy »


Až v závěru půle se více osmělili i hosté. Jiskru naděje rozdmýchal ještě před přestávkou Mahmutovič, který se parádně hlavou opřel do centru Merziče.
Hosté se však nemohli vyprostit z olomouckého svěráku ani po pauze. Šultes po rohu z malého vápna přestřelil, ale pak si olomoucký stoper Dreksa překvapivě mezi teplickými stopery počkal na centr Ordoše a hlavou míč umístil do sítě.

Teplice znovu nečekaně zvedly hlavu. Kalivodův trestný kop prodloužil hlavou do sítě z malého vápna Klein. Další standardní situace z dílny obou hráčů málem vedla k vyrovnání, ale Lovásik už o minutu později Kleinovu jemnou teč odvrátil.

Severočeši potlačili převahu soupeře. Ten sice neměl takový územní tlak, jenže z brejků byl dále nebezpečnější. Po jednom z nich se kuriózně zrodil i čtvrtý gól. Ránu agilního Šultese zblokoval Lukáš do břevna Grigarovy branky, ale míč se odrazil přímo k dobíhajícímu Ordošovi, který bez problémů zavěsil.

Čtvrtý gól přinesl definitivní zlom. V závěru už hosté odpadli fyzicky a nakonec si odvezli debakl. Stoper Dreksa korunoval svůj střelecký den druhým gólem a po faulu na Šultese přidal z penalty šestou branku Janotka.

15. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Teplice 6:2 (2:1)
Branky: 27. a 73. Ordoš, 52. a 80. Dreksa, 24. Šultes, 86. Janotka z pen. - 43. Mahmutovič, 59. Klein. Rozhodčí: Paták - Kordula, Pospíšil. ŽK: Rossi, Škerle - Matula, Lukáš. Diváci: 3762.
Sestavy:
Olomouc:
Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Onofrej - Rossi, Hořava (78. Štěpán) - Petr (68. Vepřek), Ordoš (87. Nuc), Bajer - Šultes. Trenér: Psotka.
Teplice: Grigar - Merzič, Lukáš, Klein, Matula - Kalivoda (70. Elsamni), Stožický, Vachoušek, Gašparík (87. Pícha) - Vondrášek, Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud