24. října 2009 • 21:56

Došek: Takový gól by dal i můj táta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na školácky zahozenou šanci Tomáše Doška v závěru prvního poločasu dnes doplatili brněnští fotbalisté prohrou s Jabloncem 0:1. Došek ve vyložené příležitosti netrefil z deseti metrů zcela volnou branku.



"Kdybych jen věděl, co se v tom okamžiku přihodilo... Takový gól by dal i můj táta, kterému je pětašedesát. Cvrnknul jsem si o levou nohu, kterou jsem dal před pravou," popsal Došek jeden z rozhodujících okamžiků zápasu.

"V klidu jsme mohli zápas otočit. Měli jsme minimálně pět šancí a nic jsme nedali. Jablonec ze dvou jednu proměnil. Nemáme se na co vymlouvat," uznal Došek.

JABLONEC OBRAL DOMÁCÍ BRNO O BODY >>>

Na nevydařený zápas by nejraději rychle zapomněl i další brněnský hráč Martin Sus, který byl nejblíže u inkasované branky. "Lacino jsme Jablonec pustili do vedení. Měl jsem v té brance asi prsty i já, že jsem na první tyči... Ale nechci se o tom bavit, rozebereme si to později," řekl Sus, který ale viděl navzdory prohře zlepšení brněnské kombinační souhry.

Naopak jediný střelec zápasu jablonecký Jan Vošahlík zářil po utkání spokojeností. "O jeden gól jsme byli lepší. Máme tři body, vyhráli jsme, je to super," líčil reprezentant české dvacítky své pocity.

Před rozhodující brankou si zavolal na Kovaříka, který mu po úniku přesně předložil míč k první tyči. "Už jsem míč posunul jen stehnem do branky. Moji další střelu k tyči nádherně chytil brankář Bureš. Měli jsme i další šance, které jsme neproměnili," uvedl Vošahlík, podle nějž na domácí prohru s Plzní fotbalisté Jablonce zapomněli už ve středu. Od té doby se připravovali na brněnský zápas.

Zvláštní náboj měl duel pro jabloneckého obránce Petra Pavlíka, který na sever Čech zamířil loni v létě právě z Brna. Na odchod dodnes nevzpomíná v dobrém a každý zápas proti Brňanům bere jako vysoce prestižní.

"Necháme to být, ať si to v Brně přeberou sami. Jsem rád, že jsme vyhráli. Hráli jsme spolu v takové sestavě poprvé. Nula na našem kontě to podtrhuje. Podržel nás brankář Špit, alespoň se dostane do sestavy kola a zaplatí něco do kasy," dodal Pavlík, jemuž se na prvním místě tabulky líbí.

V šatně prý burcoval své spoluhráče k maximálnímu výkonu a za vítězství slíbil, že si nechá od nich oholit vousy.

Trenér Jablonce František Komňacký se nad Pavlíkovou výzvou usmíval. "Zápasy s Brnem vždy prožívá dost emotivně. Nevím, co mu tady provedli. Ale mužstvo dokáže zbláznit a vyhecovat. Po zápase běhal v šatně se strojkem. Asi mu to oholení pomůže i doma a přestanou se jej bát," žertoval jablonecký kouč.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud