Michal Koštuřík
24. října 2009 • 17:54

Jablonec obral domácí Brno o body

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stehno útočníka Jana Vošahlíka zařídilo výhru Jablonce v Brně. V zápase s mnoha šancemi na obou stranách se Beránkově týmu výsledkově nepovedla omluva fanouškům za debakl 0:5 v Olomouci.



Největší tutovku zazdil Tomáš Došek. „Kopl jsem do toho jak do hovna,“ komentoval svérázně svůj pokus ze 45. minuty.

Když začala tisková konference, zazvonil kouči vítězů Františkovi Komňackému v kapse teplákové soupravy mobil. „Omlouvám se, prezident,“ zahlásil trenér a telefon vypnul. „Klaus?,“ ozvalo se z pléna. Komňacký, nový reprezentační asistent, se pousmál. „Dejte pokoj.“

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Uvolněnou náladu Severočechů dokumentovalo také dění v jejich kabině. Pár minut po utkání po ní kráčel kapitán Petr Pavlík bez své typické bradky. „Už ji můžu shodit. Pavel Drsek má přichystaný strojek,“ culil se při odchodu ze hřiště.

Svou mužnou ozdobu dal všanc v případě jabloneckého triumfu. „Zápasy s Brnem prožívá dost emotivně. Dokáže ostatní zbláznit, vyhecovat. Nevím, co mu tady provedli,“ krčil rameny kouč Komňacký. „Dlouho jsem neviděl Petra tak zářit,“ dodal.

DOŠEK: TAKOVÝ GÓL BY DAL I MŮJ TÁTA >>>

Pavlíkova motivace je jasná. V Brně nedávno působil a neodcházel z klubu v dobrém. S funkcionáři nenašel společnou řeč ohledně nové smlouvy. A nebyl sám. „Ty řeči od vedení byly hodně ostré. Tady to mají,“ pýřil se Pavlík. „Neprodlužovali kontrakty s hráči, kteří nastupovali. Nebyli jsme jim dost dobří. Cítím to jako hroznou satisfakci. Takhle se nejedná. Ale nebudu to víc rozebírat. Necháme to být,“ mávnul nakonec rukou.

Jeho nadřízený každopádně kvitoval, že jednatřicetiletý Pavlík oholil svou tmavou bradku. „Mohlo by mu to pomoct. Aspoň se ho jeho kluk přestane bát,“ usmál se Komňacký, jehož mužstvo ubránilo vedení i bez zraněného lídra Drska. Ten odstoupil s nataženým svalem. „Obrana se nám úplně rozpadla,“ připomněl další absence Hubera, Zábojníka a Jablonského.

SOUHRN 12. KOLA >>>

Přesto toho Brno nedokázalo využít. Po Kovaříkově dravém průniku nechalo stoperské duo volného Vošahlíka, jenž poslal přesný centr stehnem do sítě. Na druhé straně selhal v tutové příležitosti Došek. „Dal na podzim pět gólů, ale takovou šanci ještě neměl,“ prohodil smutně Beránek.

Po trávníku běhali mládežničtí reprezentanti, kteří jednou nejspíš svým klubům vynesou desítky milionů korun. Na jedné straně Rabušic, Mareček, Šural. Na druhé Vošahlík či Haurdič. Když ale bylo potřeba nahodit motor a vyrazit vpřed, jednatřicetiletý Tomáš Čížek je všechny strčil do kapsy.

Právě jablonecký levý záložník, jenž se nedávno vrátil z angažmá v Rusku, oslnil sprinterskými schopnostmi a energií. „Cítil jsem se dobře,“ culil se po bitvě, v jejímž závěru se Severočeši bránili tlaku protivníka. Brno však bylo v koncovce jalové. Střídající Dostálek trefil zblízka tyč a Marečkovu dělovku z dálky vytěsnil Špit na roh.

V Brně vládne fotbalový smutek. Svou hru sice zlepšil, ale efekt to nepřineslo. „Dostali jsme gól po situaci, které jsme se ve čtvrtek a v pátek na tréninku věnovali,“ chmuřil se kouč Miroslav Beránek.

Na koho ukázal v kabině prstem? Hlavní díl viny zřejmě padá na hlavy beka Červinka a stopera Suse. „Trošku jsem v tom gólu asi měl prsty. Ale nechci se o tom bavit. Rozebereme si to,“ klopil zrak Martin Sus, jenž nahradil v obraně zraněného Križka. „Nehrajeme to, co na řekneme,“ přiznal.

1. FC Brno - FK Baumit Jablonec 0:1 (0:1)

Branka: 19. Vošahlík.
Rozhodčí: Jech - Kordula, Pospíšil.
ŽK: Došek, Polách - Haurdič, Lafata.
Diváci: 2052.

Brno: Bureš - Červinek, Dvorník, Sus, Dřížďal - Šural (69. Dalmo), Mareček, Polách, Lira (46. Léo) - Rabušic (80. Dostálek), Došek. Trenér: Beránek.
Jablonec: Špit - Krejčí, Pavlík, Drsek (37. Michálek), Kovařík - Haurdič, Jarolím (89. Valenta), Loučka, Čížek - Vošahlík, Lafata (84. Vukovič). Trenér: Komňacký.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud