Jonáš Bartoš
5. října 2009 • 19:34

Bony Wilfried: Muž, který rozhodl derby

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - O třídu převyšoval slávistické stopery. Bony Wilfried byl ústřední postavou 270. derby pražských "S". Jedinou brankou utkání rozhodl o hubeném vítězství Sparty v Edenu.



Fotbal na Facebooku

Dvacetiletý útočník z Pobřeží Slonoviny potvrdil, že na Letné v současné době nemají lepšího muže do ofenzivy.

Čtěte více:

Praha má nového vládce. Spartu! »

Bony ve svém teprve druhém pražském derby v kariéře bojoval, skákal, vyhrával hlavičkové souboje. Slávističtí stopeři Suchý s Vomáčkou si s "gumovým" forvardem vůbec nevěděli rady. Sparťanský útočník hýřil aktivitou, sklepával míče záložníkům a sám se často dral do zakončení.

Poprvé zahrozil na začátku druhé dvacetiminutovky. Skvěle si obhodil stopera Vomáčku, který ho na hranici vápna fauloval. Píšťalka sudího Jecha však překvapivě zůstala němá a Sparta přišla o dobrou příležitost zahrozit ze standardní situace.

Bonyho Wilfrieda (uprostřed) ze Sparty se snaží zastavit slávista Matej Krajčík
Bonyho Wilfrieda (uprostřed) ze Sparty se snaží zastavit slávista Matej Krajčík

Bonyho modré kopačky se zejména v prvním poločase od země odlepovaly takřka do nebeských výšin. Jeho chvíle přišla ve 28. minutě. Kalouda zakroutil míč do vápna, Vaniak pokus Kušníra vyrazil přímo k nohám dvacetiletého forvarda, který s dorážkou neměl žádný problém - 1:0 pro Spartu!

Čtěte více:
Derby "S": Spálená vlajka i pivo letící na kouče Sparty »

Ve druhém poločase se mladý útočník už ke slovu tolik nedostával. V 80. minutě však vyslal parádní "českou uličkou" do šance Kadlece. Druhý sparťanský forvard však nabízenou příležitost zahodil, jeho střela mířila těsně vedle Vaniakovy brány.

Poté, co Sparta přestála závěrečný nápor sešívaných, mohl si Bony spolu se svými spoluhráči vychutnávat slastný pocit z výhry nad úhlavním rivalem. A obzvlášť hřejivým pocitem pro něj zůstává fakt, že rozhodl nejsledovanější zápas podzimní Gambrinus ligy...

"Jsem moc šťastný. Zápas to byl strašně těžký, vždyť šlo o derby. Hlavní je, že jsme uhráli tři body," pochvaloval si po utkání hrdina pondělního večera.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud