Hynek Preisler
26. září 2009 • 18:52

Liberec se konečně dočkal výhry

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovácko bylo pro Liberec snadnějším soustem, než se čekalo. Severočeši zažívající po šokujícím vyřazení z Evropské ligy těžký podzim, ho smetli rozdílem třídy.



Zatímco liberecký gólman Zbyněk Hauzr byl téměř bez práce, jeho protějšek Petr Vašek se rozhodně nenudil.

Liberec s velkým přehledem porazil Slovácko 2:0. A to mohl vyhrát i vyšší rozdílem, pokud by jeho hráči byli efektivnější.

Hostujícího gólmana Severočeši zasypali dohromady jedenácti střelami. Zato hráči Slovácka trefili libereckou bránu jen jednou a to ještě po málo nebezpečné střele z dálky!

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

„Útočná fáze se nám vůbec nedařila. Byli jsme neslaní, nemastní, ani jsme příliš nebojovali, nervali jsme se o výsledek. Musím vyzdvihnout jen našeho brankáře, který chytil další asi tři čtyři vyložené šance Liberce. To je pro nás z celého zápasu jediné pozitivní. V Liberci jsme nepředvedli vůbec nic,“ smutnil kouč hostů Josef Mazura.

Poprvé ho rozesmutnil již po potnácti minutách hry liberecký Theo Gebre Selassie, který lehounce líznul hlavou míč po přímém kopu Petra Papouška a míč skončil v síti.

„Všichni se mě ptají, jestli jsem míč tečoval... Já ho ale vážně tečoval! (směje se) Papoušek už to na mě zkoušel a chtěl si gól připsat,“ smál se po zápase obránce Gebre Selassie, jenž se trefil i v předchozím domácím utkání proti Slavii.

Souhrn 9. kola >>>

V Liberci zavládla po dlouhé době dobrá fotbalová nálada. Liberec třikrát v řadě plně nebodoval, v týdnu se spekulovalo i o konci trenéra Ladislava Škorpila. Proto byl podle Gebre Selassieho druhý gól nesmírně uklidňující. Po krásné nahrávce Bosančiče utekl všem zadákům Jan Blažek a sám před gólmanem mířil přesně.

„Po druhém gólu z nás spadla taková ta nervozita, věděli jsme, že Slovácko už asi nevyrovná. Sice jsme to před zápasem nemohli říci, ale proti Slovácku jsme opravdu museli zvítězit, prostě museli,“ přiznal Gebre Selassie. Liberci se to nakonec podařilo až nečekaně snadno.

FC Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branky: 16. Gebre Selassie, 50. Blažek. Rozhodčí: Adam - Peřina, Santarius. ŽK: Struhár, Perůtka, Ondřejka (všichni Slovácko). Diváků: 3732.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Polák, R. Dejmek, Janů - Dočkal, Holeňák, Bosančič (57. Diviš), Papoušek (86. Gecov) - Kerič, Blažek (76. Krbeček). Trenér: Škorpil.
Slovácko: Vašek - Randa, Struhár (64. Abrahám), Šimáček, Urbánek - Perůtka, Kordula, Valenta (55. Racko), Cleber - Ondřejka, Chmelíček (74. Smetana). Trenér: Mazura.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud