20. září 2009 • 19:05

Olomouc se trápí, podlehla i Kladnu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kladna znovu ukázali, že to na Olomouc umí, Sigmu dnes porazili už počtvrté za sebou. První letošní výhru venku zařídili Procházka parádním gólem z poloviny hřiště a Holub.



Bajer z penalty už jen snížil a Olomouc je po utrápeném výkonu už sedm kol bez vítězství. Kladno vyhrálo na soupeřově půdě poprvé po půlroce, naposledy to dokázalo v březnu právě v Olomouci.

Než se domácí stihli nadechnout k tlaku, už museli řešit nečekanou komplikaci. Kladenský obránce Procházka prokázal v šesté minutě nevšední duchapřítomnost, když zaregistroval špatné postavení brankáře Drobisze a z půlící čáry nachytal zkušeného olomouckého gólmana fantastickým lobem.
Na Sigmu se nabalila ještě větší křeč a nervozita. Hosté se upnuli k důsledné defenzívě, jíž soupeře odkázali jen na postupný útok. Ten však domácí protkali spoustu nepřesných přihrávek. Ze snahy si dokázali vynutit jen několik standardních situací, ale i s jejich exekucí byli na štíru.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Nemohoucnosti soupeře mohlo Kladno do půle využít ještě jednou. Agilní Procházka z levé strany tentokrát bezchybným centrem do pokutového území vyzval Tatanašviliho, ale Drobisz reflexivním zákrokem zabránil nejhoršímu. Toporná Sigma se dál topila ve vlastních chybách, upracovaným fotbalem nedostala Středočechy do žádného bezprostřední ohrožení.

Psotka: Nečekali jsme takový beton >>>

A to ještě zopakovala nepovedený nástup i ve druhé půli, podruhé inkasovala už po třech minutách. Klinka si po rychlém protiútoku obhodil Onofreje, Holub jeho centr nasměroval do Rossiho, ale tečovaný míč přes Drobisze podruhé přepadl do branky.

Procházka: Můj gól z půlky? To nebyla náhoda >>>


Když to domácím nešlo kombinací, zkusil to Onofrej po hodině hry ranou z dálky a Pavlík poprvé musel vážněji zakročit. Olomouc se na pár minut vymanila ze svázanosti, po Janotkově centru se dostal k zakončení i Ordoš, ale kladenský brankář byl proti.

Souhrn kola >>>

Hosté mohli utkání definitivně vyřešit třetím gólem. Blízko k němu byl Tatanašvili, ale po sólu se mu míč zapletl mezi nohy a střelu na poslední chvíli Drobisz zlikvidoval.

I díky tomu Olomouc v závěru ještě myslela na vyrovnání. Rozhodčí viděl v 77. minutě ruku Holuba v pokutovém území a Bajer z penalty vykřesal jiskru naděje. Na nic dalšího se ale Hanáci nezmohli. Hned po rozehrání a dalším nedorozumění v obraně Sigmy zabránil další gólové příležitosti Tatanašviliho Drobisz, přesto hosté vítězství nepustili.

Sigma Olomouc - SK Kladno 1:2 (0:1)

Branky: 77. Bajer z pen. - 6. Procházka, 48. Holub. Rozhodčí: Hrubeš - Čecháček, Drastík. ŽK: Rossi, Dreksa (oba Olomouc).
Diváci: 3655.

Sestavy:

Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Bajer, Hořava (73. Caihame), Otepka (59. Šultes) - Janotka, Ordoš, Petr (86. Komárek). Trenér: Psotka.

Kladno: Pavlík - Mráz, Beneš, Gross, Procházka - Bartoš, Strnad, Szabo, Holub (90. Šilhan) - Klinka (85. Moravec), Tatanašvili (88. Zachariáš). Trenér: Hřídel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud