20. září 2009 • 20:21

VIDEO: Gól z půlky? To nebyla náhoda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
Slavia - Baník: Jurásek krásně prostřelil Markoviče, 5:0!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvostný zásah obránce Jana Procházky dopomohl fotbalistům Kladna k vítězství 2:1 v Olomouci. Třicetiletý bek zaskočil velezkušeného gólmana Drobisze už po šesti minutách lobem z poloviny hřiště.



"Nebyla to náhoda, skutečně jsem měl v úmyslu dát gól," řekl Procházka po utkání novinářům. Gól zhruba od půlící čáry viděla česká liga v letošní sezoně už podruhé.

Procházka však na rozdíl od Jana Štohanzla z Bohemians 1905 na půdě Mladé Boleslavi nevypálil naslepo, ale s jasným záměrem ztrestat špatně postaveného brankáře.

Psotka: Nečekali jsme takový beton >>>

"Udělal jsem na půlce hřiště kličku, měl jsem najednou trochu prostoru a času. Podíval jsem se k brance a viděl jsem Drobisze, že stojí daleko z branky. Tak jsem se pokusil vystřelit a trefit to. A povedlo se," řekl Procházka.

Podívejte se zde:

Zdroj: fotbalzive.cz

Jeho rána byla parádní i efektivní. Olomouc se po nečekaném gólu vlastně až do konce duelu nevymanila z velkého herního útlumu. "Myslím, že jsme tady odehráli dobré utkání. Domácí jsme až na pár situací do ničeho nepustili. Naše forma jde v poslední době nahoru," prohlásil Procházka.

Sám není žádným obávaným střelcem. Dnešní gól byl jeho prvním v této sezoně a celkem jich dal za čtyři roky v první lize jen osm. Na trefu z Olomouce asi hned tak nezapomene.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud