Pavel Hartman
23. srpna 2009 • 21:21

Teplice a Slavia: Mají na dva zápasy týdně?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtek zápas, neděle zápas. Tedy dvě utkání za týden. Pro špičkové evropské celky denní chleba a co pro ty české, jejichž trenéři vsadili až na drobné výjimky na totožné sestavy jako v pohárových duelech?



„Docházeli síly nám i Teplicím, dohrávalo se to spíš ve středu,“ uvedl Jaroslav Černý ze Slavie.

„Nemyslím si, že by tempo po přestávce pokleslo,“ řekl Karel Jarolím, kouč „sešívaných“.

„Ani já si nemyslím, že tempo opadlo,“ připojil Jiří Plíšek, trenér Teplic. „Ve středu pole bylo tempo slušné,“ zdůraznil.

Co z toho si vybrat?

Pohled z tribuny byl jednoznačný: žádná jízda nahoru dolů se po půli nekonala. Anglický divák by nejspíš ve svých soudech ještě přitvrdil. Vždyť na trávníku proti sobě stáli zástupci tuzemské špičky. Jenže raketové sprinty od jednoho vápna ke druhému postupem času řídly a řídly.

Čím to? „Možná jsme byli my i oni spokojení s remízou,“ řekl Černý. „A to počasí je také dost ubíjející, pořád je třicet stupňů, takže to ubírá dost sil,“ připojil.

V neděli však na severu Čech žádný tropický žár aktéry na hřišti nevysával. Navíc plocha se s přibývajícími minutami čím dál více zahalovala do stínu.

REFERÁT: Slavia si veze z Teplic bod »

Není problém v nižší trénovanosti. I když se to zdá přitažené za vlasy. Vždyť všechny týmy jsou po letní přípravě, jejíž počátek všichni borci přirovnávají ke galejím. Navíc právě Jarolím má titul jednoho z největších „galejníků“, respektive pedanta na kondici.

„Nechci říkat, že na dva zápasy v týdnu nejsme trénovaní. Ale až když se hraje, tak si na to člověk zvykne. A teď je pořád teprve začátek sezony,“ uvedl Černý.

„Přikládám to zranění Ragueda. Naše hra jeho odchodem utrpěla,“ konstatoval Jarolím. Domácí zase skuhrali na podvrtnutý kotník Štěpána Vachouška, který ho také poslal předčasně ze hřiště.

Nejsympatičtěji však zněla slova teplického středopolaře Vlastimila Stožického. „Bylo to kvůli čtvrtku těžší, ale dalo se to kousat. V Anglii si na únavu nikdo nestěžuje,“ pravil.

To by se mělo především rozletět po české fotbalové zemi.

Teplický gólman Tomáš Grigar chytá míč před Ondřejem Čelůstkou ze Slavie.
Teplický gólman Tomáš Grigar chytá míč před Ondřejem Čelůstkou ze Slavie.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud