Pavel Hartman
23. srpna 2009 • 18:49

Slavia si veze z Teplic bod

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Mistr si připsal další bodovou ztrátu, když remizoval na Stínadlech 1:1. Domácí Teplice v utkání vedly od 17. minuty, Slavii zajistil alespoň bod krátce před poločasem Jaroslav Černý.



Jeden krásný, jeden kuriózní gól do půle a po ní už jen slabý fotbalový odvar. To byl šlágr dvou předních českých týmů.

Smete Slavia po tříbrankovém koncertu s Crvenou Zvedou Bělehrad i Teplice? Anebo si domácí naopak spraví výhrou náladu po infarktovém kolapsu s Hapoelem Tel Aviv? Ani jedno, ani druhé. Přes deset tisíc diváků odcházelo ze Stínadel s nerozhodným výsledkem.

ZÁPAS JSME SLEDOVALI ONLINE

„Je to asi spravedlivé,“ prohodil kapitán hostí Jaroslav Černý.

Nad třetím klopýtnutím mistra v sezoně nejásal, ovšem nebral ho nikterak tragicky. I hostitelé hodnotili utkání věcně. „Sice jsme stále bez porážky, ale na druhou stranu je to druhá ztráta doma,“ konstatoval Vlastimil Stožický.

Oba záložníci se podepsali pod rozhodující momenty utkání. Na české poměry šlo o nestandardní počiny. Stožického gólu předcházela lahůdková teplická kombinace, Černý zase přišel k zásahu, aniž by to plánoval.

Nejdříve stadion okouzlila nádhera. Tak si ji přibližme autenticky. Hbitý útočník Vondrášek dostává na hrot kolmou přihrávku. Místo zpracování nelení a nečekanou patičkou míč naráží do protipohybu.

Do uvolněného okna do pokutového území našlapuje Vachoušek. Může pálit, ale pouze to předstírá. V pravý okamžik však přihrává do prostoru k protilehlé tyči. Tam nabíhá Stoický a kdyby z pár kroků nerozvlnil síť, byl by za šaška. Jenže nemýlí se a je za hrdinu.

„Připravovali jsme se na to, že Slavia mívá problémy na protilehlé tyči. Ale tahle akce vyplynula spíš ze situace,“ líčil Stožický. „Štěpán mě však krásně našel,“ pochválil chladnokrevnost kamaráda Vachouška.

Hocine Ragued (vlevo) ze Slavie a teplický Štěpán Vachoušek při hlavičkovém souboji.
Hocine Ragued (vlevo) ze Slavie a teplický Štěpán Vachoušek při hlavičkovém souboji.
Byl to trochu překvapivý úder, neboť zkraje zápasu dominovali na hřišti „sešívaní“. Ovšem hosty spasil kuriózní gól. Pracovně by se dal pojmenovat: Nepovedeným centrem k vyrovnání.

O co šlo? Jaroslav Černý vtrhl krátce před přestávkou do šestnáctky a přemýšlel, co dál. Zakončení zavrhnul, místo toho se rozhodl pro jemný centr. Míč tedy lehce podkopl napříč pokutovým územím a toužebně čekal, jestli ho někdo přesměruje do sítě. Útočník Hloušek k tomu měl blízko. Leč chyběl mu pověstný vlásek, aby kouli trefil hlavou ve vzduchu.

Pak už následovalo jen „hypnotizování“ šourajícího se balonu. Brankář Grigar ho pohledem tlačil ven z brány. Ale jeho oči neměly magickou sílu. Míč cvrnknul o tyč a zaplul za brankovou čáru.

SOUHRN 5. KOLA

„Vzal jsem to trošku přes šajtli. Viděl jsem, že se to točí a říkal jsem si, že by to tam mohlo spadnout. No a nakonec se tak stalo,“ smál se Černý. „Tak kuriózní gól jsem ještě nedal. Bylo to překvapení nejen pro mě, ale pro celý stadion,“ dodal.

Víckrát už na Stínadlech neudeřilo. Ani nemohlo, kvalita hry totiž po přestávce značně poklesla.

FK Teplice - SK Slavia Praha 1:1 (1:1)
Branky: 17. Stožický - 41. J. Černý. Rozhodčí: Jech - Filípek, Teuber. ŽK: Hesek, Ljevakovič - Janda, Čelůstka, Vasiljevič. Diváci: 10.690.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Merzič - Mareš, Vachoušek (61. Doležal), Ljevakovič, Stožický (80. Gašparík) - Vondrášek, Hesek (86. Mahmutovič). Trenér: Plíšek.
Slavia: Hanuš - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Belaid, Ragued (46. Janda), Volešák (84. Krajčík), J. Černý - Hloušek, Šenkeřík (72. Vasiljevič). Trenér: Jarolím.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud