23. srpna 2009 • 19:44

Hoftych: Musím se omluvit fanouškům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

I po pěti ligových kolech jsou fotbalisté Bohemians 1905 stále bez výhry a na kontě mají jediný vstřelený gól. S Plzní prohráli 0:1, přestože měli po většinu zápasu platonickou převahu. Trenér Pavel Hoftych byl ze svého týmu hodně zklamaný.



"Musím se za nás omluvit fanouškům. Před Olomoucí už jsme začínali vypadat dobře, to samé v zápase a na tréninku, jenže dnes to byl paskvil. Volili jsme úplně špatná řešení, centry místo střel, střely místo centrů," řekl Hoftych. Pozápasovým hodnocením sáhl svěřencům pořádně do svědomí.

Plzeň si veze výhru z "dolíčku"

"Hráli jsme hluboko pod své možnosti, napadali jsme maximálně v jednom, hráči nebyli ochotní přidat do hry i vůli. Je sice fakt, že po zápase toho mají plné trubky, ale prostě nešli přes určitou hranici," řekl kouč. Zlobil se ale i kvůli jiným věcem.

"Soupeře jsme vtáhli do zápasu zbytečnými chybami v obraně a i když jsme se v závěru mohli vrátit do zápasu, nebylo by to zasloužené," řekl trenér ligového nováčka.

SOUHRN 5. KOLA

Bylo zjevné, že hra jeho týmu postrádá řád i vůdčí osobnost a po zápase to uznal i Hoftych. "V mužstvu nám schází typický vůdce i typický rozehrávač, jenže dneska nám kromě toho chybělo v podstatě všechno. Zkoušeli jsme si hrát na fotbalisty, ale to tak docela nejsme," dodal Hoftych. Pozápasové hodnocení svého protějšku Pavla Vrby označil za příliš shovívavé.

"Domácí hrají na hranici sebeobětování, chtějí soupeře udolat. Tady se bude těžko vyhrávat," prohlásil Vrba. "Naštěstí se nám podařilo v prvním poločase dát gól, pak jsme ale už nic využít nedokázali a museli se bát o výsledek. Kdyby Petržela dokázal dávat své šance, má 15 gólů a nemusí se hrát o krále střelců, jenže on mě místo toho pořád překvapuje," usmál se Vrba.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud