23. srpna 2009 • 18:54

Plzeň si veze výhru z "dolíčku"

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - "Klokani" se ani napotřetí v "dolíčku" nedočkali branky ani premiérového vítězství v soutěži. O prodloužení černé série domácích se postaral plzeňský útočník David Střihavka, který u "klokanů" fotbalově vyrůstal.



Rozhodují trefa se zrodila v prvním poločase po parádní akci Limberského.

Při klíčovém momentu sice „slízl“smetanu zakončující Střihavka, zasloužil se o něj ovšem především David Limberský. Ten po půlhodině unikl po pravé straně, jako na podnose předložil Střihavkovi, na kterého zívala úplně prázdná branka. Tu prostě nešlo minout.

ZÁPAS JSME SLEDOVALI ONLINE

„Gól padl po hezké akci. Bohužel jsme na něj nedokázali navázat druhou brankou, o výhru jsme se třásli až do konce,“ řekl po utkání kouč Viktorie Pavel Vrba.

Měl pravdu, lepší hosté zahodili další dvě „tutovky“ Petrželou a Střihavkou, kterého vychytal výborný Sňozík. Právě domácí gólman držel „klokany“ ve hře, ti se však k aspoň vyrovnávací trefě nepropracovali.

Hoftych: Musím se omluvit fanouškům

„Dolíček“ tak na úvodní ligovou trefu čekal marně i včera. Nesedí už na hráčích nervozita z neúspěšného vstupu?„Právě, že ne. Minule v Olomouci jsme zahráli velmi dobře, celý týden vypadli kluci na tréninku natěšeně, fotbalově. A dneska předvedeme paskvil. Střílíme kdy nemáme, centrujeme, kdy nemáme,“ nešetřil své svěřence kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

„Necítím vůdce, který zavelí. Očekával bych to od Máry Nikla, ale ten tuto roli také neplní. Štve mě bezduchost mužstva. Zkusili jsme si zahrát na fotbalisty, namísto toho, abychom válčili. Chybělo nám prakticky všechno. Potlesk fanoušků jsme si nezasloužili, nenabídli jsme jim srdce,“ dodal nazlobeně.

SOUHRN 5. KOLA

Vršovičtí prospali hlavně první poločas. Kromě inkasovaného gólu napálil z přímého kopu břevno plzeňský Bakoš, nebezpečně střílel Horváth. Domácí se dopracovali k jediné vážnější situaci. V závěrečných vteřinách si na Škodův centr sběhl do vápna Hartig, hlavou ale míč do branky neusměrnil.

Souboj Michala Pávka (vpravo, Bohemians 1905) a Petra Jiráčka (Plzeň).
Souboj Michala Pávka (vpravo, Bohemians 1905) a Petra Jiráčka (Plzeň).
Po přestávce Bohemians lehce procitli, nebezpečnější však byli i nadále Západočeši. Po přiťuknutí Lecjakse se chytře zbavil soupeře Petržela, ve výhodné pozici ale trefil topoly za Sňozíkovou brankou. Hostující záložník byl hodně vidět, finální fázi ovšem řešil zbrkle.

„Kdyby byl Petržela efektivní jako před týdnem u nás Liberec, má už na kontě 15 branek a o krále střelců by se nemuselo hrát. Milan mě v tom neustále překvapuje, když to řeknu slušně,“ kroutil hlavou Vrba. „Samozřejmě jsem ale za výhru rád,“ dodal už s úsměvem.

Bohemians 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 29. Střihavka. Rozhodčí: Adam - Košec, Pospíšil. ŽK: Pávek, Bartek, Štohanzl - Limberský, Bystroň, Petržela. Diváci: 6729.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, Rychlík - Štohanzl, Pávek (46. Róth), Hrdlička, Bartek (74. Ibragimov) - Hartig, Kaufman (36. Škoda). Trenér: Hoftych.
Plzeň: Daněk - Limberský (82. Rajtoral), Hájovský, Bystroň, Lecjaks - Petržela, Horváth, Rýdel, Jiráček (74. Rezek) - Bakoš, Střihavka (88. Navrátil). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud