23. srpna 2009 • 20:19

Škorpil: Váchova brambora nás uklidnila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberecký trenér Ladislav Škorpil byl po výhře 3:0 nad Českými Budějovicemi rád, že se jeho týmu podařilo zlomit prokletí ligových zápasů bezprostředně po poháru.



"Po pohárových utkáních jsme zatím nikdy letos v lize nic neudělali. Bylo potřeba především dát první gól," řekl Škorpil a přiznal, že jeho obavy zpočátku rostly.

Rozjetý Liberec smetl i Budějovice >>>

"Když to Blažek napálil ze dvou kroků do břevna místo do prázdné branky, a následně hned z protiútoku to málem hořelo před naší brankou. Potom tam naštěstí Vácha kopnul takovou bramboru, která skočila do branky a získali jsme potřebný klid, který nám umožnil hrát podle našich představ," řekl liberecký trenér.

Vysvětlil také, proč nechal zpočátku jen na lavičce Keriče. "V Bukurešti dostal koňara a nechtěli jsme riskovat, že ho někdo trefí do stejného místa," řekl Škorpil.

Jeho protějšek Pavel Tobiáš se na své svěřence zlobil hlavně za první dějství. "Sehráli jsme dnes katastrofální první poločas. S přihlouplou naivitou jsme tu chtěli hrát fotbal a přitom soupeř hrozil každou akcí dopředu. Naši hru to výrazným způsobem přibrzdilo," řekl Tobiáš.

Druhý poločas se podle něj už jen dohrával. "Přesto tam měl Liberec ještě další šance na zvýšení. Vyhrál dnes naprosto zaslouženě," dodal trenér Jihočechů.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud