Hynek Preisler
23. srpna 2009 • 18:47

Rozjetý Liberec smetl i Budějovice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v sezoně nemusel Liberec v lize na vlastním stadionu smazávat náskok soupeře. Liberec totiž poslal do vedení již v 11. minutě svým premiérovým gólem Lukáš Vácha. A Severočeši pohodlně dokráčeli k jednoznačnému vítězství 3:0.



Když hrají České Budějovice pod Ještědem, měly by v 11. minutě zpozornět. Na jaře si totiž v této minutě U Nisy vstřelil ukázkový vlastenec Riegel. Liberec s přehledem vyhrál. Včera Jihočeši v osudné minutě inkasovali rovněž. Slovan zase pohodlně zvítězil.

Liberečtí v předchozích zápasech říkali, že hlavně potřebují dát gól jako první. Potom to už půjde. Přání se jim splnilo. A opravdu to šlo.

„Liberec vyhrál naprosto zaslouženě,“ přiznal kouč hostů Pavel Tobiáš.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Souhrn kola >>>


Škorpil: Váchova brambora nás uklidnila >>>


Klíčovým momentem byl první gól mladíka Lukáše Váchy, který nastoupil překvapivě ve středu zálohy. V 11. minutě vybojoval v pokutovém území míč Jan Nezmar, k míči se dostal Lukáš Vácha, levačkou napálil míč o zem a balon přeplachtil českobudějovického gólmana Kučeru.

„Byl jsem tam skoro sám. Hlavně jsem chtěl trefit bránu. Trefil jsem míč do země a přehodil gólmana. Ani jsem letící míč neviděl, až když to bylo v bráně. Ne že bych zavíral oči, ale bylo to levou nohou, takže jsem se soustředil hlavně na ten míč,“ popsal svůj první ligový gól v životě dvacetiletý fotbalista.

Liberec v probíhající sezoně pokaždé doma inkasoval jako první. A se smazáváním náskoku soupeře měl potom velké potíže. S Kladnem předtím jen remizoval, s Brnem dokonce těsně prohrál.

„Už před zápasem jsme si říkali, že to bude o prvním gólu. Hlavně jsme nechtěli dopustit stejný průběh zápasu jako s Brnem. Tentokrát jsme ho dali my, přidali jsme ještě další, takže to bylo jednodušší. První gól to jednoznačně nasměroval k našemu vítězství,“ přiznal Nezmar.

Při Váchově gólu si hodně oddychl i kouč domácích Ladislav Škorpil. „Ve mně se začaly projevovat obavy v momentě, kdy Blažek ze dvou kroků místo do prázdné brány kopl míč do břevna,“ připomenul Škorpil situaci ze začátku zápasu, kdy Blažek nastřelil jen břevno.

„Naštěstí tam ale potom dal Vácha takovou nějakou bramboru... Gólem jsme ale dostali výsledek pod kontrolu,“ dodal Škorpil.

Liberečtí o poločase vedli 3:0 a přiznali, že po přestávce už trochu i šetřili síly. Již ve čtvrtek je totiž čeká odvetný zápas v Evropské lize s Dinamem Bukurešť.

FC Slovan Liberec - SK Dynamo České Budějovice 3:0
(3:0)
Branky: 11. Vácha, 31. Dočkal, 38. Nezmar.
Rozhodčí: Franěk - Slavík, Čecháček.
ŽK: Vulin - Homoláč.
Diváci: 4935.

Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Vulin - Vácha, Liška, Gecov, Dočkal (82. Martan) - Nezmar (67. Bosančič), Blažek (55. Kerič).

České Budějovice:
Kučera - Riegel, Žižka, Hunal (60. Leština), Jarabica - Hudson, Homoláč (46. Everson), Benát, Šíma - Meszároš, Ondrášek (46. Mezlík).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud