23. srpna 2009 • 19:47

Marko: V závěru jsme si koledovali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři zápasy už čeká na výhru Olomouc, která prohrála v Příbrami 1:2. Takže trenéři měli po utkání odlišné nálady - olomoucký Psotka byl zklamán zejména koncovkou, spokojený domácí Marko ocenil bojovnost a obrat skóre.



Psotkovi svěřenci si v závěru vypracovali hned několik šancí, ale na vyrovnání nedosáhli. "Máme za sebou druhé utkání venku, kdy jsme vyhořeli na produktivitě. V závěru tam bylo velké množství šancí, ale nedali jsme. Musíme zabojovat a zapracovat v trénincích na zakončení," řekl Psotka.

Příbram otočila zápas s Olomoucí

Podle něj se na výkonu Olomouce psychicky neprojevila čtvrteční porážka 0:4 na hřišti anglického Evertonu. "Hráči si byli vědomí, že jsme odvedli v Liverpoolu dobrý výkon, ale dostali jsme tam tři góly, jaké dal dnes Pleško. Že zakopli o balón a trefili šibenici. Je ale pravda, že se možná trochu projevila únava, v úvodu zápasu jsme byli těžší než normálně. Dostali jsme se z toho, přesto to nebylo nic platné," řekl.

Skutečnost, že Olomouc kromě prvního kola nevyhrála, zatím nepovažuje za nic dramatického. "I v minulé sezoně jsme měli série, kdy se nám nedařilo, a dostali jsme se z toho. Věřím, že tomu bude tak i tentokrát. Děláme alespoň vše proto, abychom se zlepšili," dodal Psotka. Dnes nemohl využít zraněné Hořavu, Bajera a Škerleho, všichni by ale měli být k dispozici na odvetu s Evertonem.

Zdeněk Psotka Zdeněk PsotkaFoto Pavel Mazáč Sport

Trenéra Příbrami Karola Marka výhra nad Hanáky hodně potěšila. "Výhry si velmi cením, protože Olomouc je velmi silný protivník. V první půli hrál soupeř velmi dobře a téměř nic nám nedovolil. Museli jsme zvýšit agresivitu, což na takového soupeře platí," řekl Marko. Ocenil, že hráči dokázali zápas otočit.

"Trochu nás přibrzdila inkasovaná branka, kdy jsme neubránili Dreksu. Pak jsme to trochu přeskupili, vystřídali a nasazením to zvládli," řekl Marko.

SOUHRN 5. KOLA

Za rozhodující okamžik označil gól Pleška na 1:1, který přirovnal k legendárnímu gólu Marka van Bastena v duelu Nizozemska se Sovětským svazem z mistrovství Evropy v roce 1988. "Jen to napálil před branku a byl z toho gól. Podobně to bylo u Pleška, zavřel oči a pálil, takové góly bývají nejkrásnější," řekl Marko.

Pochválil i brankáře Krbečka. "Olomouc nás v závěru zatlačila, ale Krbeček nás podržel a chytil tři tutovky. Chybami jsme si však koledovali," dodal Marko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud