23. srpna 2009 • 18:52

Příbram otočila zápas s Olomoucí

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce po debaklu s Evertonem ve 4. předkole Evropské ligy propadli i v Příbrami. Přestože vedli 1:0 po hlavičce Dreksy, vyšli naprázdno, neboť Pleško se Šmejkalem během pěti minut výsledek otočili.



Olomouc tak v lize nevyhrála už počtvrté za sebou a na kontě má jen pět bodů z možných patnácti.

Sigma nastoupila v ofenzivním rozestavení se třemi útočníky, ale její kombinační fotbal ovšem na důraznou hru Příbrami neúčinkoval. Obrana Středočechů fungovala bezchybně, přestože v ní chyběl distancovaný Jakub Štochl. Pro ofenzivu pak Příbram na poslední chvíli přišla o levého záložníka Fantiše, který si před zápasem poranil sval.

ZÁPAS JSME SLEDOVALI ONLINE

Přesto byli domácí nebezpeční především po stranách či po dlouhých přihrávkách na jediného útočníka Huňu, který dokázal podržet míč. Olomouc hrozila především při standardních situacích, po jedné z nich Ordoš hlavou přestřelil. Diváci v první půli viděli především bojovný fotbal postrádající útočnou kvalitu, ani jeden z týmů za celý poločas pořádně netrefil mezi tyče.

Do druhé půle vlétla Olomouc mnohem aktivněji a ovoce jí to přineslo hned po dvou minutách, kdy si nekrytý stoper Dreksa naskočil na rohový kop Otepky a uklidil míč k tyči. Záhy navíc utekl Hubník, ale z úhlu přestřelil. Inkasovaná branka donutila k větší aktivitě i Příbram, ale Rodrigues po povedené akci sobecky vystřelil do středu branky, za což sklidil od volných spoluhráčů kritiku.

Marko: V závěru jsme si koledovali

Olomouc se začala soustředit na obranu, a zato ji stihl trest. V 66. minutě zaútočil levý bek Pleško, kličkou do středu se zbavil obránce a střelou ze 17 metrů slabší pravačkou vyrovnal na 1:1. O pět minut později pak si Šmejkal narazil s Pleškem a z hranice pokutového území se trefil po zemi k tyči. Zaskočenou Olomouc mohl ještě dorazil Tarczal, ale po signálu z rohu vápna těsně minul.

Olomouc se probrala až deset minut před koncem, kdy se do velké šance dostal střídající Štěpán, ale v brance se zaskvěl Krbeček. Na gólmana Příbrami nevyzrál ani hlavou Ordoš a Krbeček se vytáhl při velkých šancích Šultese s Kaščákem. Olomouc tak v Příbrami znovu prohrála 1:2, stejně jako na jaře, kdy rovněž vedla, ale o náskok přišla.

1. FK Příbram - SK Sigma Olomouc 2:1 (0:0)
Branky: 66. Pleško, 71. Šmejkal - 49. Dreksa. Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Novák. ŽK: Müller, Rodrigues - Hubník, Rossi, Dreksa, Onofrej. Diváci: 2386.
Příbram: Krbeček - Plašil, Müller, Nohýnek, Pleško - Klesa, Tarczal, Rodrigues, Šmejkal (76. Pilík) - Cafú (57. Schneider) - Huňa. Trenér: Marko.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Komárek, Onofrej - Kaščák, Otepka - Ordoš - Janotka, Petr (79. Štěpán), Hubník (60. Šultes). Trenér: Psotka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud