16. srpna 2009 • 19:44

Psotka: Po gólu jsme nepochopitelně zvadli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před domácím MS v hokeji: program, soupisky i exkluzivní rozhovor s Radimem Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hráčům Olomouce generálka na čtvrteční souboj s Evertonem v Evropské lize výsledkově nevyšla. Kouč Zdeněk Psotka byl s výkonem proti Bohemians 1905 spokojený jen v úvodních dvaceti minutách.



"Byl tam pohyb i přesná kombinace, vytvářeli jsme si příležitosti, ale ke gólu nám pomohla obrovská chyba soupeře. Potom jsme nepochopitelně vyklidili pozice. Byli jsme bez pohybu, málo agresivní, nebyli jsme aktivní a dostali jsme gól. Naše celková pasivita trvala až do konce poločasu," konstatoval Psotka.

Na výkon z úvodu utkání už pak Sigma nenavázala. "Zlepšili jsme sice pohyb, ať už v ofenzívě nebo při napadání, ale brzy se tam vkrádala nervozita a zbrklost. Byla snaha hrát co nejrychleji do koncovky. Nevytvořili jsme si dneska tolik šancí jako třeba v utkání s Baníkem," přiznal Psotka.

Olomouc doma opět jen remizovala

Bohemians 1905 po remíze na Letné vyválčili bod i na horké půdě v Olomouci. "Při troše štěstí a větší odvaze jsme mohli využít některých brejkových situací a vyhrát, ale to bychom v naší současné situaci chtěli asi moc. Bod je cenný," řekl trenér Pavel Hoftych, který slavil úspěch několika změnami v sestavě i snahou o útočnější fotbal.

"Chtěli jsme hrát aktivněji, věděli jsme, že nemůžeme být tak zalezlí jako na Spartě. Že to nám může projít v jednom zápase. Po tom vstřeleném gólu jsme se najednou nadechli a jakoby to z hráčů spadlo," pochvaloval si Hoftych.

SLEDOVALI JSME ONLINE

Tým z pražských Vršovic však zatím stále srážejí individuální chyby. I dnes Ordošovi nabil špatnou přihrávkou na Sňozíka zkušený stoper Nikl. "Olomouc nás prvních dvacet minut přehrávala jednoduchým kombinačním fotbalem. Paradoxně nám pomohla branka, kterou jsme soupeři opět připravili my. Druhý poločas byla Sigma aktivnější, ale naše obrana byla pozorná. Nepustili jsme ji do vyložených šancí," uvedl Hoftych.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud