Hynek Preisler
16. srpna 2009 • 18:57

Mladá Boleslav zdolala Příbram a vede ligu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boleslav porazila dobře hrající Příbram a vrátila se do čela ligy. Definitivně si však oddechla až v závěru zápasu, kdy pojišťovací branku přidal nádhernou střelou z přímého volného kopu boleslavký Jan Rajnoch.



Dvě minuty před koncem těsně před šestnáctkou fauloval Štochl unikajícího Chramostu. Příbramský stoper za to viděl červenou kartu. Domácí zahrávali přímý kop.

K míči se postavil obránce Jan Rajnoch. A trefil ho nádherně. Balon přeplachtil příbramskou zeď a zaplul do branky. Krbeček po něm skákal marně. Až tehdy si mohli Boleslavští oddechnout. Věděli, že o tři body už nepřijdou.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Uhrin: Zatím nám to vychází >>>
Byly to vydřené body, uznal Kulič >>>

„Příbram má nepříjemné mužstvo a po celých devadesát minut to prokazovala na hřišti. Ale pojistka měla přijít dříve. Podívejte se na Slavii, také už měla skoro jistý postup do dalšího kola Ligu mistrů a najednou to bylo 1:1. Nikdy si nemůžete být jistí,“ připomenul Jan Rajnoch kolaps Slavie v předkole Ligy mistrů.

Mladá Boleslav od prvního poločasu vedla, ovšem pojišťující gól nejproduktivnější ligový útok ne a ne dát. Podařilo se to až Rajnochovi, jenž je v současné Boleslavi třetím nejlepším střelecem. Jako obránce!

„Myslím, že se mi to povedlo parádně. Ale kdyby to šlo ještě více do strany...,“ vyprávěl po zápase Rajnoch. Gól z trestného kopu dal úplně poprvé v životě.

Marek Kulič se snaží obejít příbramského obránce.
Marek Kulič se snaží obejít příbramského obránce.


Když okolo procházel prezident boleslavského klubu Josef Dufek žertoval: „Myslel jsem, že zase budeme přesklívat!“ Rajnoch totiž kopal na bránu, nedaleko za ní stojí tribuna.

„Asi tomu nebude věřit ještě zítra, že jsem dal technickou střelu přez zeď,“ odpověděl střelec. Přiznal, že mu k brance pomohlo ne příliš vydařené jarní hostování Cottbusu.

„V Německu jsme moc nehrál, takže jsem měl dost času tohle trénovat. Věřil jsem si. Ono stačí přestřelit zeď, protože gólman nic nevidí, to mi říkali i naši. Kdybych to trefil na tribunu, tak by mi trenér dal. Pořád se mi směje, že by to kopal lépe než já,“ smál se Rajnoch.

Mladá Boleslav se může smát. V lize ještě neprohrála, vede ligu. V příštím kole ji čeká velká prověrka na hřišti pražské Sparty.


FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)
Branky:
37. Kulič, 89. Rajnoch.
Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Jiřík.
ŽK: Rolko, Lemessa - Klesa, Tarczal, J. Štochl, Pilík.
ČK: 88. J. Štochl.
Diváci: 4285.

Ml. Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko (46. Janíček), Djalovič - Mendy, Procházka, Sylvestre (74. Lemessa), Táborský - Pecka (64. Chramosta), Kulič. Trenér: Uhrin.

Příbram: Krbeček - Plašil, Müller, J. Štochl, Pleško - Klesa (61. Pilík), Tarczal, Rodrigues, Fantiš (72. Dort) - Cafú (79. Šmejkal) - Huňa. Trenér: Marko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud