16. srpna 2009 • 18:55

Čorič vystřílel Liberci první vítězství

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce už vědí, jak chutná podzimní ligová výhra. Vděčí za ni chorvatskému legionáři. Ale pozor – jestli sázíte na Andreje Keriče, osvědčeného kanonýra a nejlepšího střelce minulého ročníku Gambrinus ligy, mýlíte se!



Na triumfu 3:2 v Plzni měl největší podíl jeho krajan Josip Čorič, autor dvou gólů.

Ovšem bez zmiňovaného Keriče by se možná Čorič hvězdou utkání nestal.
Chorvatská spolupráce totiž klapala na jedničku. Kerič po dvaceti minutách hry zamotal svou rychlostí hlavu Radovi a svému krajanovi předložil lahůdkovou zpětnou přihrávku, která nemohla skončit jinak než gólem.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>


Vrba vyčítal Petrželovi kličky >>>


„Věděli jsme, že mají vysoké a pomalejší beky,“ přiznal po zápase taktický záměr brankář vítězů Zbyněk Hauzr. „Kolář nesmyslně ztratil míč a Rada rychlostně nestačil,“ zlobil se naopak plzeňský kouč Pavel Vrba.

Ve druhém poločase se Kerič prohnal obranou znovu a Čorič se s přispěním Dočkala dočkal druhé trefy. Plzeň sice vrátil do hry střídající útočník Bakoš, ale Liberec znovu udeřil z protiútoku, tentokrát mířil přesně Blažek. Na nelichotivém výsledku z pohledu Západočechů už nezměnila ani proměněná penalta Pavla Horvátha z nastaveného času.



Slovan v Plzni těžil především z efektivity. Tento fakt jasně potvrzuje statistika utkání. Liberečtí třikrát přesně zamířili mezi tyče a dali tři branky. „Soupeř na rozdíl od nás zakončoval gólově,“ souhlasil Vrba. Když už se domácí borci dostali do blízkosti Hauzrovy branky, mířili vedle. „Milan Petržela je sice výborný v předfinální fázi, ale v té finální je špatnej,“ mračil se Vrba.

Svým hráčům vytýkal malou agresivitu v zakončení, naopak jim nemohl upřít snahu. Plzeň se tlačila do útoku, ale na obranný val Liberce dlouho nenacházela recept. „Nechtěli jsme se spoléhat jen na obranu, to by byl klam. Kvalita domácích byla velká, tlačili nás před sebou,“ hodnotil Ladislav Škorpil, trenér Severočechů.

Po bídném startu do Gambrinus ligy, ve kterém Liberec získal jediný bod za domácí remízu s Kladnem, nepanovala na severu Čech zrovna idylická nálada. Své si k výkonům týmu v týdnu řeklo i vedení klubu. „Měli k nám nějaké připomínky,“ přiznal Hauzr.

I proto si oddechl, že jeho celek v Plzni zvítězil. „Zvládli jsme to, aby se nám lépe dýchalo,“ pochvaloval si a v lepší náladě se může těšit na čtvrteční duel 4. předkola Evropské ligy proti Dinamu Bukurešť.

Naopak veselo teď není na západě Čech. „Samozřejmě jsme očekávali trošku víc bodů, mužstvo se tak samo dostává pod tlak,“ posteskl si Vrba. Stejně smutný byl i obránce David Limberský, jenž nastoupil s jubilejnímu 100. ligovému utkání. „Jsem zklamaný, je to hořká stovka,“ ušklíbl se.

FC Viktoria Plzeň - FC Slovan Liberec 2:3 (0:1)
Branky:
70. Bakoš, 90.+3 Horváth z pen. - 21. a 53. Čorič, 78. Blažek.
Rozhodčí: Jílek - Hojsík, Kovařík.
ŽK:
Petržela, Kolář, Bystroň - Holeňák, Dočkal, Gebre Selassie.
Diváci:
4750.

Plzeň:
Daněk - Ševinský (78. Rajtoral), Rada, Bystroň, Limberský - Petržela, Kolář (46. Bakoš), Rýdel, Horváth, Jiráček (53. Lecjaks) - Střihavka. Trenér: Vrba.

Liberec:
Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák (46. Kelič), Dejmek, Vulin - Dočkal, Gecov, Čorič (82. Vácha), Liška - Nezmar (64. Blažek), Kerič. Trenér: Škorpil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud