16. srpna 2009 • 20:30

Plzeňský kouč Vrba vyčítal Petrželovi kličky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský trenér Pavel Vrba přiznal, že dnešní prohra dostane jeho svěřence pod tlak. Před sezonou totiž v tomto období očekával zisk sedmi bodů.



"Liberec nás porazil svou účelností. Z naší strany tam byl tlak, ale nebyli jsme důrazní v zakončení. Naše šance jsme nezvládli, a proto jsme prohráli," konstatoval Vrba.

"Soupeř hned z první akce dal gól, a to dalo ráz zápasu. My jsme nezvládli finální fázi našich akcí, ale nesmíme se také dopouštět takových chyb v obraně. Liberec na ně čekal a dokázal je potrestat. Nemůžeme hrát jen naivně dopředu. Nemáme takovou kvalitu, abychom soupeře přestříleli šesti góly," dodal.

Lodivod Západočechů Vrba označil za nejlepšího hráče utkání Chorvata Keriče. "Dokázal tady svoji obrovskou kvalitu. Prakticky rozhodl o všem podstatném," nešetřil poklonami na adresu loňského ligového krále střelců a naopak si postěžoval na pravého záložníka Viktorie Petrželu. "Naběhá toho spoustu. Má vynikající předfinální fázi, ale sráží ho zakončení. Měl už by své šance řešit zkušeněji. Aby se po třech kličkách místo střely opět pokoušel o další obejití soupeře? To přece není správné řešení," kritizoval Vrba rychlého středopolaře.

Na kouči libereckého Slovanu Ladislavu Škorpilovi byla znát spokojenost se ziskem tří bodů, které Severočechům dodají sebevědomí před předkolem Ligy UEFA proti Dinamu Bukurešť a zbaví je tlaku vedení na zlepšení postavení v ligové tabulce. "Měli jsme před zápasem jen jeden ukopaný bod. Tlaky jsou ale stejné po každé prohře. S tím se musíme vyrovnat. Deka leží na každém, kdo prohraje. Je jedno, jestli je to v kartách, nebo v plivání do dálky," řekl dobře naložený Škorpil.

Hosté se většinu utkání bránili a třikrát udeřili z rychlého brejku. "Nebyly to náhodné protiútoky. Byla to záměrná spolupráce, která nepostrádala kvalitu. Hráči si dokonale vyhověli," chválil Škorpil. "Měli jsme tam osm mladých hráčů. Pro zranění navíc museli postupně vystřídat zkušení Holeňák s Nezmarem. A jak sami dobře víte, třeba osmnáctiletému Keličovi jeho první soutěžní zápas v Boleslavi příliš nevyšel. Musíme se proto na ten náš dnešní výkon dívat pozitivně," vysvětloval pasivitu svého výběru.

"Bránit v hlubokém obranném bloku by byl před zápasem omyl. Kvalita domácích ale byla taková, že nás tlačili před sebou. My jsme nedokázali udržet na delší čas balon ve středu pole, a tak jsme se hlavně bránili," přiznal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud