15. srpna 2009 • 20:52

O výhru jsem se bál, přiznal Chovanec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanský trenér Jozef Chovanec přiznal, že se i přes výraznou převahu obával o vítězství až do úplného konce. "Jestli jsme byli nervózní? Já osobně tedy ano. Pokud by hrál soupeř v jedenácti, měli bychom asi daleko více problémů," uvedl.



Chovanec litoval především několika zahozených šancí. "Vystřelili jsme šestadvacetkrát na branku, což myslím dokazuje aktivitu z naší strany. Bohužel to spadlo buď na tyč, nebo to bylo špatně vyřešené," řekl.

Sparta opět měla problém překonat soupeře, který přijel především bránit. "To ale není jen problém Sparty, ale celé ligy. Pokud soupeř brání propracovaným systémem, tak se hraje těžko každému týmu," mínil Chovanec, který se snažil soupeře přehrát v křídelních prostorech.

"Počítali jsme s tím, že bude soupeř bránit. Proto jsme chtěli hrát po křídlech, kde se dařilo Zemanovi i Žofčákovi. Produktivita ale nebyla taková," dodal.

Sparta se dočkala prvního vítězství, ale bez fanfár »

Poprvé dal šanci v základní sestavě útočníku Jiroušovi. "Martin pracoval v tréninku dobře, proto jsem mu dal šanci. Ale i proto, že Prudnikov byl na reprezentaci, Vašek Kadlec není ještě top fit a Wilfried měl za sebou pět těžkých zápasů," prohlásil Chovanec, který nemohl využít záložníka Bergra.

"Patrik nebyl k dispozici kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem. Dá se těžko odhadnout, zda nastoupí proti Mariboru," řekl kouč.

Právě před čtvrtečním duelem Evropské ligy bylo prý dnešní vítězství velmi důležité. "Přesně tohle jsme před Mariborem potřebovali, ale uvidíme, jak se to projeví," řekl letenský trenér, který byl spíše než s výkonem svých svěřenců spokojený se sparťanskými fanoušky.

"Velmi mě potěšili. Stáli za námi po celý zápas. Mužstvo to vnímá a pracuje na sto procent. Bohužel nám stále chybí kvalita," dodal.

Na pozápasové tiskové konferenci se Chovanec vrátil i k vyjádřením hráčů po zápase s Příbramí, po kterém především gólman Blažek kritizoval spoluhráče.

"Tehdy jsem nebyl u toho, ale sedli jsme si s celým týmem i trenéry a probrali jsme to. Jak výkon, tak některá prohlášení," uvedl.

Rovněž hostující kouč Martin Hřídel označil za klíčovou situaci vyloučení Holuba. "Zápas to samozřejmě výrazně ovlivnilo. Do poločasu nás poté soupeř jasně přehrával a byli jsme rádi, že jsme nedostali druhý gól. Po změně stran jsme museli přeskupit sestavu, což tlak Sparty částečně utlumilo. Na konci jsme chtěli hrát vabank, ale chyběla nám kvalita," komentoval průběh zápasu Hřídel.

Vyloučení Holuba se mu sice zdálo přísné, zároveň však přiznal, že si za to jeho svěřenec mohl sám svou chybou.

"V jedenácti bychom byli daleko nebezpečnější. Podle mě ta druhá žlutá byla hodně přísná, ale je to jen má spekulace, z té dálky těžko říci. První ale dostal zaslouženě," dodal kladenský trenér.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud