14. srpna 2009 • 21:35

Švancara poprvé střídal. Už se jen toulal, říká kouč

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové Slovácko se poprvé v sezoně střelecky zaseklo - v Brně gól dát nedokázalo a v předehrávce 4. kola Gambrinus ligy si odvezlo porážku 0:1. Ale ani domácí kouč nemohl být úplně spokojen.



"I když jsme se vydali ze všech sil, tak jsme nebyli lepším týmem. První poločas se nám nedařilo, chybovali jsme i po změně stran a přežili jsme díky výbornému brankáři Burešovi," uvedl po utkání trenér Brňanů Miroslav Beránek.

Neprůstřelné Brno porazilo i Slovácko >>>

Pochvaloval si nicméně, že se jeho svěřenci dál vezou na vítězné vlně. "Jsme produktivní, dali jsme gól a náskok udrželi," dodal Beránek, který se už v prvním poločase odhodlal k poněkud odvážnému střídání, když vyměnil tvůrce hry Polácha za Dostálka.

"Polách měl problémy se svalem. Ve středu hřiště nám kombinace nefungovala. Hosté nás přehrávali. Někdy se taková situace zkušenému hráči stane. Pro Tomáše nebyla příjemná, ale doufám, že ji pochopí," poznamenal Beránek.

Trenér Slovácka Josef Mazura si posteskl nad žalostnou koncovkou svých svěřenců. "První půlku jsme Brno trochu přehrávali. Neproměnili jsme ale šanci, kdy míč skončil jen na tyčce. Druhá polovina zápasu byla z naší strany výborná. Chybělo nám však štěstí k proměnění šancí," tvrdil Mazura.

Brněnští hráči: Takový start jsme nečekali >>>

Gólová situace po hodině hry byla podle něj pro brněnské fotbalisty typická. "Vyvinuli tlak a podařilo se jim vstřelit branku tím, že důrazně dohráli do konce útočnou situaci. Mrzí mě, že nevezeme bod. Jinak byl ale zápas po všech stránkách výborný," řekl kouč Slovácka.

Mazura se poprvé v sezoně odhodlal k vystřídání nejlepšího ligového střelce Petra Švancary. "Vydal se ze všech sil. Potom se už začal toulat po hřišti, tak jsem se rozhodl útok oživit," vysvětlil Mazura svůj taktický tah.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud