14. srpna 2009 • 20:54

Neprůstřelné Brno zdolalo i Slovácko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna jsou v první lize stále bez inkasovaného gólu. V předehrávce čtvrtého kola porazili Slovácko brankou Doška ze 60. minuty 1:0 a vyhoupli se do čela tabulky.



SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Brňané ve stejné sestavě jako v předcházejících kolech začali s respektem a místo avizované útočné hry se zaměřili na defenzivu. Také trenér Slovácka Josef Mazura po vítězném zápase s Olomoucí vsadil na osvědčený kádr, pouze zraněného Perůtku nahradil Kordula.

Slovácko mělo po většinu prvního poločasu územní převahu, zásluhu na tom měla pohyblivější a důraznější středová řada. Většině akcí na obou stranách však chyběla přesnost, takže byl k vidění opatrný fotbal s minimem šancí. Na domácí straně protáhl brankáře Filipka pouze ve 14. minutě Polách z trestného kopu.

Švancara poprvé střídal. Už se jen toulal, říká kouč >>>

Slovácko zahrozilo o deset minut později, kdy nedosáhl u poloviny hřiště na míč hlavou stoper Jílek. Švancara chytře uvolnil Chmelíčka, ale tomu se míč svezl z kopačky a z akce vzešla jen pomalá střela. Ta však brankáře Bureše překvapila a míč se otřel o vzdálenější tyč brněnské branky.

Trenér Beránek se pokusil středovou řadu rozhýbat už v prvním poločase výměnou staticky hrajícího Polácha za Dostálka. Změna se projevila v závěrečných pěti minutách před přestávkou, kdy se domácí fotbalisté dostali na chvíli do tlaku. Ten stačil vyjádřit mladík Michna tvrdou střelou z 20 metrů, kterou ale Filipko vyboxoval.

Brněnští hráči: Takový start jsme nečekali >>>

Brňané po změně stran pozměnili taktiku a začali hrát mnohem ofenzivněji, do dvou šancí se ale dostalo naopak Slovácko. Aktivní Švancara v 48. minutě chytře přiťukl míč Chmelíčkovi a jeho sólo zmařil až brankář Bureš. O pět minut později zahodil velkou šanci Švancara, který hlavičkoval před opuštěnou brankou vedle.

Po hodiny hry poprvé vážněji zahrozili Brňané a hned dali gól. Rabušic našel přesnou přihrávkou volného Doška, který tvrdou střelou pod břevno z deseti metrů překonal Filipka.

Po vstřelené brance spadla z domácích fotbalistů nervozita. Přesněji kombinovali, vytvořili si převahu a dostávali se i k zakončení, kterému ale chyběla po střelách Dostálka i Léa přesnost.

V poslední půlhodině dostal konečně zápas potřebné obrátky i vzruch. Slovácko se s dvojicí nových útočníků snažilo vyrovnat, domácí se snažili útočnou hrou eliminovat tlak soupeře a naopak dát druhým gólem pojistku na své vítězství.

V závěrečných deseti minutách Slovácko vrhlo všechny síly do útoku, poslední dvě minuty byl na hrotu i brankář Filipko. Ale ani drtivý nápor hostů už k vyrovnání nevedl.

1. FC Brno - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 60. Došek. Rozhodčí: Damková - Lhoták, Štěrba. ŽK: Mareček, Bureš - Kubáň. Diváci: 7579.

Sestavy:

Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Jílek, Dřížďal - Michna (55. Léo), Mareček, Polách (35. Dostálek), Lira (87. Smutný) - Rabušic, Došek. Trenér: Beránek.
Slovácko: Filipko - Kubáň, Struhár, Formánek, Urbánek - Fujerik, V. Valenta, Kordula, Cleber (80. Gonda) - Chmelíček (58. Smetana), Švancara (72. Ondřejka). Trenér: Mazura.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud