9. srpna 2009 • 19:58

Tobiáš: Tempo Teplic nás zaskočilo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic poprvé v sezoně vyhráli a hned k tomu přidali i pohledný fotbal. V utkání 3. ligového kola zdolali České Budějovice 3:0, když o své výhře rozhodli už v prvním poločase.



Hodně uznale pokyvoval hlavou českobudějovický trenér Pavel Tobiáš, když hodnotil hru Teplic. "Musím konstatovat, že Teplice vyhrály naprosto zaslouženě, hrály výborně, hlavně v prvním poločase předváděly vynikající fotbal. Předčily nás v agresivitě, důrazu, vidět to bylo hlavně na krajích," řekl po zápase novinářům Tobiáš.

Budějovický trenér ze sebe chrlil slova ještě o kus rychleji než obvykle a většina z nich překvapivě nemířila ke hře jeho týmu. "Za ten rok, co tým vedu, to bylo první utkání, kdy nás soupeř tak přehrál. Tempo Teplic nás zaskočilo," prohlásil Tobiáš. "Prohrát v Teplicích není ostuda, ale mrzí mne ta odevzdanost. Výsledek je pro nás nepříjemný, ale vrátil nás do reality. Druhý poločas byl vyrovnaný, ale už pod dojmem toho, že domácí vedou o dva góly."

Souhrn 3. kola Gambrinus ligy >>>

Jeho tým během prvního poločasu postupně propadal naprostému zmaru, který nejlépe vystihl Brazilec Hudson. Pod vedoucí gól Teplic se podepsalo i jeho mizerné krytí zabíhajícího Stožického a o mnoho lepší výkon nepředváděl ani poté. Když jej Tobiáš po poločase vystřídal, jen kroutil hlavou. "Ale to bylo nad jeho vlastním výkonem. Dnešní zápas mu moc nevyšel, v kabině se zlobil hlavně sám na sebe. Naši krajní záložníci vůbec moc nestíhali," dodal Tobiáš.

Když z Tobiášových úst létala překvapivě silná slova chvály, vedle sedící teplický kouč Jiří Plíšek se lehce ošíval, jako by mu to nebylo ani příjemné. "První poločas jsme odehráli velmi dobře. A i když jsme ve druhém poločase nehráli v tak vysokém tempu, ale kontrolovali jsme to a dokázali jsme to pojistit," hodnotil zápas o poznání skromněji.

Teplice prý chtěly využít teplého podvečera a soupeře udolat i po kondiční stránce. "Chtěli jsme pracovat na únavě budějovické defenzivy, protože ta dobře organizovaná a i venku inkasuje jen málo. Navíc jsme vstoupili do zápasu s poměrně ofenzivní sestavou," popsal Plíšek.

Obrovské tempo z prvního poločasu se ale nakonec projevilo i na jeho hráčích. "Po pokřiku jsem konstatoval, že se vydali ze všech sil, protože i ten pokřik už byl hodně bez energie," uzavřel Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud