9. srpna 2009 • 19:47

Beránek: Jsem zatím na zemi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna ani ve třetím kole nedostali gól a po výhře nad mistrovskou Slavií si připsali další cenný skalp, když zvítězili 1:0 v Liberci. O výhře Moravanů rozhodl v 35. minutě hlavičkující Rabušic.



Brněnský kouč Miroslav Beránek měl po výhře na severu Čech, kde Moravané zvítězili po dlouhých deseti letech, důvod k radosti.

"Věděli jsme, že tady můžeme uspět za předpokladu, že se budeme prezentovat poctivým výkonem, který nás provázal na Bohemce a se Slavií. Defenziva dnes až na výjimky pracovala spolehlivě, soupeře jsme nepustili do mnoha šancí. Sami jsme byli produktivní a po dobře vyřešeném rychlém brejku jsme se dostali do vedení. Liberec musel v druhém poločase útočit, my jsme si na něj počkali. Přežili jsme jednu nebezpečnou standardku a sami mohli dotáhnout některý z brejků. Myslím, že naše výhra je zasloužená," řekl Beránek.

Souhrn 3. kola Gambrinus ligy >>>

Brněnští zažívají skvělý vstup do sezony. Zatím ani jednou neinkasovali a o skóre vedou tabulku. "Jsou odehrána teprve tři kola, jsem na zemi. Důležité je, že je na čem stavět. Hrajeme poctivý fotbal umocněný tím, že defenziva pracuje bezchybně. Směrem dopředu jsme ještě nevytáhli všechny naše trumfy," mínil kouč.

Liberecký kouč Ladislav Škorpil nemohl být s výkonem svého týmu spokojený. "Myslím, že soupeř nás až tolik nepřekvapil, po vystoupeních s Bohemians a Slavií se dalo předpokládat, že k tomu přistoupí takovýmhle způsobem. Někdy se tomu říká, že soupeř byl chytřejší. Každopádně se prezentoval způsobem hry, který byl pro nás nepříjemný," přiznal Škorpil.

Představoval si lepší finální fázi a také přímočařejší útoky. "Příliš mnoho přihrávek jsme dávali dozadu. Na nějaké držení balonu v procentech se z hlediska výkonu nehraje, to je stále jen vytváření nějakých předpokladů. Sice hodně držíme míč, ale vlastní produktivita ve směru prosazení se do kvalitní koncovky je zřetelně kostrbatá. Ale i z těch situací, co jsme tam dnes měli, se mohl a měl dát gól," dodal zkušený kouč.

Dva ze tří brněnských gólů zaznamenal mladý útočník Michael Rabušic. "Určitě jsme nečekali, že budeme mít po třech kolech sedm bodů. Měli jsme i ze začátku štěstí, to se nás celkem drží a navíc tomu jdeme naproti. Doufejme, že to bude pokračovat dál," přál si Rabušic v rozhovoru s novináři.

Brňané přitom neměli vůbec lehký los. V úvodu se představili v zaplněném Dolíčku na půdě Bohemians 1905, minulý týden přivítali obhájce titulu Slavii a dnes zavítali na hřišti ambiciózního Liberce, kde deset let nevyhráli.

"Proti Liberci a Slavii nám vyhovovalo, že oba týmy chtějí hrát fotbal. My pak můžeme chodit do brejků. Vychází nám to, uvidíme, jak to bude pokračovat proti těm slabším," pokračoval Rabušic.

Slibný úvod do sezony ale nepřeceňuje. "Máme za sebou tři kola, je strašně brzo. Čeká nás ještě spousta těžkých zápasů. Pojedeme naplno a uvidíme, jak se bude dařit dál," řekl devatenáctiletý útočník.

Hlavní důvod brněnského úspěchu vidí v bezchybné obraně a také zlepšeném přístupu oproti nepovedené jarní sezoně. "Je tam větší bojovnost. I na tréninku je na první pohled vidět, že do sebe víc jdeme a přenáší se na to do zápasů," pochvaloval Rabušic.

Dnešní gól mu připravil přesným centrem z pravé strany mladý záložník Lukáš Michna. "Prostě mě ten centr trefil. Dobře jsem si naběhl, opravdu mi to vyšlo do kroku," vysvětlil Rabušic, proč se dokázal prosadit proti přesile hned tří bránících libereckých hráčů.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud