23. května 2009 • 19:02

Zabalili to Žižkovští už před zápasem?

Autor: neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nad Viktorkou se zavřely sestupové vody až v samotné utkání v Příbrami. Nerezignovala už před jeho začátkem? K Litavce totiž přijela bez elitního útočníka Petra Švancary, ke všemu se pak přidaly podivné okolnosti kolem poločasového střídání dvou nejzkušenějších hráčů - kapitána Gabriela a záložníka Vozábala.



„Petr nebyl nominovaný, poslední tři zápasy s námi nehrál. Proto jsme se rozhodli, že závěr zvládneme bez něj,“ vysvětloval Švancarovu absenci asistent trenéra Boris Kočí.Důvody můžou být ovšem i jiné. První verze mluví o tom, že Švancara, který si v minulém utkání se Slavií odpykal disciplinární trest, má na Žižkově jednu z nejlepších smluv, tudíž i vysoké startovné… Druhá zas, že jeho neúčast zavinila nedávná ostrá roztržka se spoluhráčem Sabouem, po níž jej kouč Ščasný vyřadil do konce ligy z kádru.

„Jestli nám Švanci chyběl? Tak, je to hráč, který patří na hřiště a ne na tribunu,“ řekl brankář Peter Bartalský.

Příbram odsoudila Žižkov k sestupu >>>

Velká ligová matematika >>>

„Nechci se do toho pouštět, zeptejte se trenéra, proč hrál za béčko,“ reagoval zase záložník Martin Vozábal. Stejně nekonkrétně odpověděl na otázku, zda Švancarova absence nevyslala směrem k týmu negativní signál. „Nechci, nechci se k tomu vyjadřovat. Švanci prostě nejel, protože se tak rozhodl trenér,“ podotkl Vozábal.

Záložník Viktorie překvapivě zůstal o poločase v kabině, ke druhému dějství nevyběhl. Stejný osud potkal i kapitána Petra Gabriela. Proč v tak kritické chvíli zůstali nejzkušenější harcovníci mimo hru? „Tak k tomu se také nechci vyjadřovat. Za sebe můžu říct, že jestli by mě někdo chtěl podezírat z něčeho, tak můžu odpřísáhnout na svoje děti, že jsem se nikdy na nic nevykašlal. Nic podobného jsem nikdy neudělal a neudělám,“ podotkl Vozábal. Naznačil snad, že jej kouč stáhl kvůli svému podezření, že nehraje na sto procent?

„Nenaznačoval jsem vůbec nic. Prostě jsem byl střídaný, trenér mi řekl, že zůstanu dole. Neptal jsem se ho na důvody. Osobně můžu říct, že mám čisté svědomí. Že bych něco vypustil, to neexistuje. Že jsem hrál špatně vím, špatně jsme hráli všichni. Na vystřídání bylo deset hráčů. Netlačte mě k něčemu, co není pravda.“

Podle Sportu byl Vozábal v prvním poločase jedním z lepším mužů Viktorie, nehrál alibisticky, snažil se být aktivní, vypomáhal často i v obranné fázi.

A jak reagoval Gabriel? „Řekl jsem si o vystřídání sám,“ pověděl stručně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud