23. května 2009 • 16:55

Příbram odsoudila Žižkov k sestupu

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Nad Žižkovem se definitivně zatáhly černé mraky, prohra 0:3 u Litavky znamená pro Viktorii pád do druhé ligy. Teoretickou možnost na záchranu ztratila už po čtvrthodině, kdy prohrávala o dvě branky.



„Utkání jsme ze začátku nezvládli, po chybách v obraně jsme dvakrát inkasovali. Příbram si potom zápas ještě ohlídala, my jsme působili dost marně. Viktorka je však mužstvo s ligovou tradicí a patří do ní. Ať tu bude kdokoliv, má na to se vrátit,“ řekl po zápase zklamaný asistent Viktorie Boris Kočí, který tým vedl namísto distancovaného hlavního kouče Zdeňka Ščasného. Ten žižkovské „tryzně“ přihlížel z tribuny.

Souhrn 29. kola >>>

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>


Velká ligová matematika >>>

Hlasy trenérů:
Boris Kočí (Žižkov):
"Utkání jsme ze začátku nezvládli, po chybách jsme pustili Příbram do dvoubrankového vedení a ta si to pak ohlídala. Celkově jsme působili dost marně a Příbram zaslouženě vyhrála."

Petr Čuhel (Příbram):
"Jsem rád, že to hráči zvládli. Pomohly nám rychlé branky, i když ke konci prvního a na začátku druhého poločasu jsme trochu přenechali střed hřiště Viktorce a bylo štěstí, že jsme nedostali branku.

Pražané se s ligou loučí po dvou letech. A rozlučka to byla tristní. Od první minuty byli odevzdaným týmem, smířeným s osudem. K Litavce dorazili psychicky zlomení, navíc zdecimovaní zraněními a karetními tresty. Chyběli jim Naumov, Stracený, Sabou, Procházka, Hruška, navíc Hušbauer odcestoval s reprezentací do 19 let do Estonska. Překvapivě se ani na lavičku nevyšel zkušený útočník Švancara.

Dva údery zasadila Příbram hostům už v úvodu, kdy se kanonýr Huňa převtělil v nahrávače. Nejprve nachystal gól Borkovi, poté Klesovi. Obě branky padly jako přes kopírák z pravé strany.

 

Kalabiška z Příbrami v souboji s žižkovským Kalátem.
Kalabiška z Příbrami v souboji s žižkovským Kalátem.


Zmar Viktorie podtrhly poločasové změny, kdy v kabině zůstali nejzkušenější hráči – kapitán Gabriel a záložník Vozábal.

Ligu jsme si prohráli už dřív, shodli se Žižkovští >>>

Největší zklamání, zoufal si Bartalský >>>

„Chtěli jsme s tím ještě něco udělat,“ vysvětloval Kočí. Obratu však už nevěřili ani žižkovští fanoušci, kteří ještě v první půli své mužstvo hlasitě hnali na zteč. Došlo jim, že Viktorku už v lize nezachrání ani zázrak. V tu chvíli by museli hosté vstřelit minimálně tři branky, což při jejich jarním rozpoložení nebylo ani trochu reálné.

Nakonec na cestu do druhé ligy obdržela Viktorka v poslední minutě gól z hlavy debutanta Wágnera. Středočeši tak udělali velký krok k záchraně. „Není to ovšem až tak důležité vítězství. Pořád ještě před sebou máme ten poslední krok. Musíme bodovat v Brně,“ upozornil domácí trenér Petr Čuhel.

1. FK Příbram - Viktoria Žižkov 3:0 (2:0)
Branky: 9. Borek, 15. Klesa, 90. Wágner. Rozhodčí: Makovička - Wilczek, Slavík. Bez ŽK Diváci: 2262.

Sestavy:
Příbram:
Hruška - Plašil, Nohýnek, Penc, Pleško - Klesa (90. Oguzhan), Borek, Tarczal, Kalabiška (84. Šmejkal) - Huňa, Fantiš (77. Wágner). Trenér: Čuhel.

Žižkov:
Bartalský - Pilař, Besta, Gabriel (46. Kučera) - Palát, Corea, Vozábal (46. Koukal), Xavier - Pospíšil (66. Ujec), Straka, Kalod. Trenér: Kočí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud