Pavel Hartman
23. května 2009 • 16:51

Boleslav prohrála, skončí nejlépe čtvrtá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Sbohem druhé místo! To po špatném vystoupení museli zvolat Boleslavští, kteří podlehli pražským Bohemians 2:3. Ti si naopak vydřeným vítězstvím zajistili prvoligovou účast i v příštím ročníku.



Tři góly, dvě penalty, deset žlutých, jedna neudělená červená karta a spousta emocí. To je v kostce představení, které domácí udrželo definitivně nad vodou, zato hosty potopilo. Kvalifikace Ligy mistrů se pro ně stala utopií a budou mít, co dělat, aby se vůbec dostali do evropských pohárů.

„Musíme porazit Spartu,“ řekl boleslavský trenér Dušan Uhrin.

Souhrn 29. kola >>>


Utkání jsme sledovali ONLINE >>>


Velká ligová matematika >>>

Po včerejším výkonu se to však zdá býti velice troufalé prohlášení. Hosté propadli. Nastoupili sice v ofenzivním rozestavení se třemi klasickými útočníky, ale byli nebezpeční jen ze standardních situací. „Nepřipadal jsem si, že jsem v první lize,“ shrnul Uhrin.

Hlasy trenérů:
Luboš Urban (Bohemians):
"První poločas byl v naší režii, byli jsme aktivnější, dostali se do vedení a měli další tři šance pojistit náskok. Soupeře jsme přehrávali ve středu hřiště, ale po přestávce to bylo opačné. V závěru jsme mleli z posledního, přežili tři hodně nebezpečné momenty."

Dušan Uhrin ml. (Boleslav):
"Utkání to bylo podprůměrné úrovně, z mého pohledu remízové, ale dopadlo to takto. Nehráli jsme dobře, vůbec jsme to nerozběhali, nebyli jsme aktivní. Ne, že by nás domácí přehrávali, ale šancí jsme si vytvořili málo."
K.O. si navíc způsobili boleslavští hráči sami. Vše načal po dvaceti minutách Hrdlička. Ten naprosto zbytečně tahal v šestnáctce za dres Zoubka, který padl na trávník a rozhodčí nařídil správně pokutový kop. Jeho exekuce se chopil Dobeš a nedal Millerovi šanci.

V 77. minutě se podobná situace opakovala. Jen s jinými jmény. Roli boleslavského hříšníka se ujal stoper Rolko. Domácí záložník Dobeš si kolem něj píchnul balon a rázem se kácel na trávník. Penalta číslo dvě! „Upadl mi přes nohu,“ líčil Adrian Rolko.

Míč se na bílý puntík postavil Zoubek a ani on nezaváhal. Až poté se zdecimovaný favorit vzmohl na záchvěv naděje: Procházka hlavou po Sylvestreho přímém kopu snížil na 2:1. V hektickém závěru už hostitelé uhájili prvoligový život. I proto, že Janíček překopl bránu z malého vápna.

Blbečku, řekl Urban kolegovi >>>

Vítěze posadil na koně i hlavní arbitr. Ve 13. minutě nenapomenul Kincla za jasné simulování v šestnáctce. Pak tentýž hráč „šlapákem“ ošklivě fauloval Hrdličku a vysloužil si za to žlutou kartu, i když měl být rovnou vyloučen.

V boleslavském dresu se objevil i mladíček Chramosta, kterého klubové vedení neuvolnilo pro potřeby reprezentační devatenáctky. Před půlí mohl dát gól, ale jeho střelu zblízka famózně chytil Belaň.

Bohemians Praha - FK Mladá Boleslav 2:1
(1:0)
Branky: 22. Dobeš z pen., 77. Zoubek z pen. - 79. Procházka.
Rozhodčí: Bílek - Dobrovolný, Pelikán.
ŽK: Kincl, Lencevič, Vošahlík, Eismann, Obermajer - Janíček, Kalina, Procházka, Opiela, Šeda.
Diváci: 1428.

Bohemians: Belaň - Turtenwald, Obermajer, Lencevič, Grznár - Horáček - Vošahlík, Zoubek, Dobeš (84. Fenyk), Eismann (59. Novotný) - Kincl (90. Ibe).

Mladá Boleslav:
Miller - Janíček, Procházka, Rolko, Kalina (61. Kysela) - Opiela, Sylvestre, Hrdlička - Pecka (83. Mendy)- Chramosta, Papadopulos (69. Táborský).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud