22. října 2009 • 08:00

VIDEO: Bláznivý večer brankářů přinesl výhru AC Milán

Autor: spo, ČTK, hp, riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Neuvěřitelné hrubky brankářů, rekordní gól Raúla Gonzálese v evropských pohárech a nakonec znesvěcení domácího stánku Realu Madrid. To vše přinesl středeční duel Ligy mistrů mezi "bílým baletem" a AC Milán.



Real šel přitom brzy do vedení, když v 19. minutě předvedl svůj tragikomický moment brazilský gólman AC Dida.

Ten v poklidu lapil Granerovu střelu, pak si ale chtěl bouchnout míčem o trávník, a "kulatý nesmysl" se od jeho kolena odrazil přímo před Raúla, který nezaváhal.

Svým 66. gólem v Lize mistrů vyrovnal dvaatřicet let starý rekord Němce Gerda Müllera v počtu gólů v evropských pohárech.

Podívejte se na bláznivou gólmanovu chybu:

Bláznivý večer gólmanů ale pokračoval i ve druhém poločase nadále. Při dalekonosné střele Pirla z pětatřiceti metrů selhal naopak Iker Casillas a rázem to bylo 1:1.

A o čtyři minuty později si Španěl vybral další slabou chvilku. Vyběhl z branky likvidovat dlouhý pas před vápno, jenže trestuhodně minul a Pato měl před sebou prázdnou branku - 1:2.

Casillasova osudná chyba:

Real Madrid ještě dokázal vyrovnat, ale v závěru po krásné nahrávce Seedorfa překonal Casillase svou druhou brankou v zápase Pato.

Hvězdný Real Madrid bez zraněného Cristiana Ronalda poprvé v Lize mistrů prohrál.

Naopak AC Milán napravil fiasko z minulého kola, kdy na San Siru prohrál s podceňovaným Curychem. V příštím kole si bitvu oba kluby zopakují. AC Milán hostí Real Madrid. Pomstí se?

Čech slavil s nulou

To český brankář Petr Čech prožil vydařenou oslavu svého padesátého startu v Lize mistrů.

Jeho Chelsea ve středu ve třetím utkání letošního ročníku soutěže porazila Atletico Madrid 4:0 a český gólman zlikvidoval několik šancí soupeře. A v letošní Champions League stále ještě neinkasoval.

Mohlo se to Čechovi přihodit už v 9. minutě středečního duelu. To totiž zblízka hlavičkoval Forlán, gólman Chelsea na čáře zasáhl znamenitě. O minutu později Agüero v dobré příležitosti Čechovu branku minul.

Kdo by to byl čekal? Ačkoliv se Chelsea s Atletikem ještě nikdy v historii Ligy mistrů ba dokonce na žádném jiném oficiálním fóru nestřetla, papírové předpoklady předurčily roli favorita londýnskému týmu.

Brazilec Ronaldinho v dresu AC Milán (vlevo) se snaží udržet míč i přes snahu Sergio Ramose z Realu Madrid.
Brazilec Ronaldinho v dresu AC Milán (vlevo) se snaží udržet míč i přes snahu Sergio Ramose z Realu Madrid.

Nejen vzhledem k předzápasové situaci v tabulce skupiny D, ale také proto, že Chelsea okupuje druhé místo Premier League, zatímco Atletico se krčí na patnácté příčce španělské ligy.

Forlán si to s Čechem rozdal po Ujfalušiho akci znovu v 18. minutě, jubilant v brance Chelsea znovu odolal.

Další těžký zákrok si český brankář připsal až po půli. To už vedli domácí 2:0, když se na něj řítil Agüero. Čech mu ale zlikvidoval jeho sólo svým typickým způsobem, tedy výtečným zákrokem nohama.

A ještě jednou, pomineme-li několik pokusů z větších vzdáleností, musel Čech hájit své čisté konto za použití skvělého zásahu. Do třetice to proti němu zkoušel Forlán a tentokrát měl ke gólu zřejmě nejblíž. Čechovy nohy byly znovu bleskurychlé.

Mnohem více příležitostí si ale na svém hřišti vytvořili Londýňané. Zdaleka ne všechny proměnili. Kalou nejdříve těsně minul branku, pak jej vychytal Čechův protějšek Asenjo a teprve třetí pokus Afričanovi krátce před přestávkou vyšel.

A brzy po pauze se Kalou po rohovém kopu trefil podruhé. V tu chvíli bylo jasné, že Chelsea své dominantní postavení ve skupině D udrží, zatímco Atletiko zůstane na samém dně.

Další dva góly v jeho síti učinily z výsledku debakl, ten poslední si madridští hráči vstřelili vinou Pereovy smůly dokonce zcela sami.

Necidovo CSKA nakonec Manchesteru podlehlo

Hned na dvou stadionech byly k vidění vlastní góly, ale Ciani z Bordeaux dokázal svoji chybu v utkání s Bayernem odčinit trefou i do druhé sítě. Francouzský celek, v jehož sestavě nastoupil i Jaroslav Plašil, přidal do poločasu druhý gól a výsledek 2:1 udržel.

V době druhé domácí trefy už nebyl na hřišti hostující Müller, jenž byl vyloučen po druhém napomínání ve 30. minutě, v závěru ho následoval ještě Van Buyten.

Vlastní gól si vstřelilo ve 22. minutě také Porto v duelu proti Apoelu Nikósie, ale ze jedenáct minut bylo vyrovnáno po trefě Hulka a tentýž hráč utkání rozhodl těsně po pauze proměněnou penaltou. Domácí dohrávali v deseti bez vyloučeného Mariana Gonzáleze.

Besiktas se stoperem Tomášem Sivokem vybojoval cennou bezbrankovou remízu ve Wolfsburgu. Domácí nezdar znásobila ztráta kanonýra Grafiteho, jenž byl vyloučen a svému týmu bude příště citelně chybět.

Fanoušci Besiktase ve WolfsburguFoto ČTK/AP

Z výhry Juventusu 1:0 nad Maccabi Haifa se neradoval přímo v akci Zdeněk Grygera, který se neobjevil ani na lavičce náhradníků. Rozhodnutí přinesla Chiellinova trefa krátce po změně stran, hostující náhradník Dutra byl v 68. minutě vyloučen.

Šťastnou výhru vybojovali v podvečerní předehrávce fotbalisté Manchesteru United, jejichž vítězství 1:0 na hřišti CSKA Moskva zajistil čtyři minuty před koncem Valencia.

O třináct minut dříve byl vystřídán v sestavě domácích český reprezentant Tomáš Necid. Hosté rozhodli zvýšeným tlakem po pauze a čtyři minuty před koncem byl anglický klub za svou aktivitu odměněn: po spolupráci Naniho s Berbatovem se dostal k zakončení na pravé straně šestnáctky Valencia a křížnou střelou rozhodl.

 

Skupina A:
Girondins Bordeaux - Bayern Mnichov 2:1 (2:1)
Branky:
27. Ciani, 40. Planus - 6. Ciani vlastní. Rozhodčí: Hauge (Nor.). ČK: 30. Müller (Bayern).

Juventus Turín - Maccabi Haifa 1:0 (0:0)
Branka:
47. Chiellini. Rozhodčí: Benquerenca (Portug.). ČK: Dutra (Maccabi).

Skupina B:
VfL Wolfsburg - Besiktas Istanbul 0:0
Rozhodčí: Rosetti (It.). ČK: 74. Graffite (Wolfsburg).

CSKA Moskva - Manchester United 0:1 (0:0)
Branka:
86. Valencia. Rozhodčí: Bo Larsen (Dán.).

Skupina C:
Real Madrid - AC Milán 2:3 (1:0)
Branky:
19. Raúl, 76. Drenthe - 66. a 88. Pato, 63. Pirlo. Rozhodčí: De Bleeskere (Belg.).

FC Curych - Olympique Marseille 0:1 (0:0)
Branka:
69. Heinze. Rozhodčí: Skomina (Slovin.).

Skupina D:
FC Porto - APOEL Nikósie 2:1 (1:1)
Branky:
33. a 48. z pen. Hulk - 22. Alvaro Perreira vlastní. Rozhodčí: Brych (Něm.). ČK: 74. Mariano González (Porto).

FC Chelsea - Atlético Madrid 4:0 (1:0)
Branky:
41. a 52. Kalou, 69. Lampard, 90.+1 Perea vlastní . Rozhodčí: Meyer (Něm.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud