6. srpna 2009 • 09:17

Padne český Ferguson?

Autor: Luděk Mádl
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karel Jarolím si ve Slavii vydobyl na poměry českého fotbalu naprosto mimořádnou pozici. Právem. Přišel do klubu, který připomínal chudobinec – a vytlačil ho do světel ramp osvětlujících duely Ligy mistrů. Dvakrát též na pódium určené mistrovi české nejvyšší soutěže.



To vše i díky tomu, že mu šéfové klubu chvályhodně (!) dali ve všem absolutně volnou ruku a možnost pracovat s kádrem a penězi na posily podle jeho vlastního uvážení. Proto se Jarolímovi začalo přezdívat český Ferguson.

"Despoto Jarolíme, padejte pryč," dožadují se fanoušci Slavie! >>>

Volně přeloženo: pan Nevyhoditelný.


Sedí ale opravdu tohle přízvisko dokonale? To se dozvíme záhy. Takovou blamáž, jakou je vypadnutí z kvalifi kace o Ligu mistrů v souboji s Tiraspolem, by totiž nejspíš neustál ani pravý Ferguson...
Karel Jarolím po zápase:
"Těžko k tomu co více říci. Chtěli jsme dát rychlou branku, to se povedlo, ale druhou jsme už nepřidali a soupeř nás v závěru potrestal za fatální chybu. Nemělo dojít už ke standardní situaci, pak jsme se zachovali naivně. Míč, který se vrátil do vápna, jsme měli odkopnout, bohužel jsme jej netrefili."

Mnohamilionové nákupy typu Hlouška či Čelůstky se v téhle sezoně nevrátí. Tým budovaný pro Champions League si tuhle parádně honorovanou soutěž nezahraje. Prohrát (byť po dvou remízách) se možná může. Ale rozhodně ne takhle, po takových výkonech...

Pokud má Jarolím absolutní pravomoci, má i absolutní zodpovědnost. Tedy též za bezprecedentní situaci kolem pozdního objevu disciplinárního trestu Romanovse, za destabilizaci kádru vyhazovem Brabce a za rozhodnutí, že klíčové zápasy odchytá zkušeností prostý Hanuš. Dodejme, že Jarolím, pedant na disciplínu, strávil oba duely na tribuně, neboť loni byl v pohárech sám potrestán za své nepřístojné chování.

Jestli český Ferguson ustojí tohle, pak už ustojí všechno. Ale... Rozhodne dnešek?
Zklamaní fanoušci Slavie
Zklamaní fanoušci Slavie

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud