1. října 2009 • 20:53

Jedna chyba v Kodani popravila Spartu

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty na další body v Evropské lize nedosáhli. Na hřišti FC Kodaň prohráli po smolném okamžiku z 25. minuty 0:1. Letenští sahali několikrát po vyrovnání. Nešjvětší šanci spálil v nastavení střídající Kadlec.



Trenér Sparty Jozef Chovanec před utkáním připravil překvapivý tah. Od prvních minut vyběhl na trávník Alexander Prudnikov, který nahradil v útoku lehce zraněného Bonyho Wilfrieda.

Sledovali jsme ONLINE »

Na pravé straně obrany Kodaně odehrál celé utkání Zdeněk Pospěch, další český fotbalista Libor Sionko do utkání nezasáhl..

Alexander Prudnikov se chytá za hlavu po jedné své neproměněné šanci
Alexander Prudnikov se chytá za hlavu po jedné své neproměněné šanci

Sparta sice měla stejně jako domácí v první půli několik dobrých šancí, ale právě Prudnikov v největší z nich selhal a pak přišel trest.

Čtěte více:
Sparťan Vacek: Zápas jsme prospali »

Hubník špatně odvrátil dlouhý míč od sparťanského vápna, který se okamžitě vrátil zpět - přesně na nohu rozběhnutého Dameho N'Doyeho. Rozestoupení stopeři neměli šanci zareagovat a Senegalec v pohodě prostřelil Blažka.

Václav Kadlec nevěřícně zírá, jakou šanci proti Kodani zahodilFoto Barbora Reichová (Sport)

Vyrovnání pak nepřinesl ani závěrečný sparťanský tlak a obrovská šance Václava Kadlece. Pražané tak mají po dvou zápasech ve skupině K jeden bod za úvodní remízu s PSV Eindhoven.

FC Kodaň - Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branka:
25. N'Doye. Rozhodčí: Kaasik - Leevand, Reinvald (všichni Est.). ŽK: Kušnír (Sparta). Diváci: 15.043.

FC Kodaň: Wiland - Pospěch, Larsson, Antonsson, Wendt - Kvist, Hutchinson, Grönkjaer, Vingaard (86. Nörregaard) - Santin (67. Ailton), N'Doye. Trenér: Solbakken.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák (46. Střeštík), Vacek, Hušek (80. Kadlec), Kalouda - Holenda (46. Wilfried), Prudnikov. Trenér: Chovanec.

 

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud