Pavel Janega
27. srpna 2009 • 21:48

Wilfriedův večer: Spartu poslal do Evropské ligy!

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Úkol splněn. Fotbalisté pražské Sparty zvládli odvetné utkání s Mariborem (1:0) a postoupili do základní skupiny Evropské ligy. To znamená, že na Letnou dorazí atraktivnější soupeři a do klubové kasy připluje minimálně 25 milionů korun.



Vyřazení si nepřipouštěl nikdo. Výhra v prvním utkání čtvrtého předkola 2:0 zaručovala takřka jistý postup. Musel by snad nastat „liberecký kolaps“, aby sparťané základní část Evropské ligy nehráli.

To se však na Letné nepřihodilo. Naopak. Sparta na hřišti od první minuty jasně dominovala.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Ostatní zápasy českých týmů v Evropské lize >>>

Hubník: Užíval jsem si to >>>

Zeman se Žofčákem využívali křídelních prostorů, jež hosté často odkrývali, a veprostřed kraloval útočník Bony Wilfried. Ten si dokázal pokrýt téměř každý míč. Navíc ovládal i vzdušný prostor, což vyústilo v první gól už ve 3. minutě.

Brance předcházela výtečná akce, o níž se z velké části postaral střelec, tedy Wilfried. Letící centr sklepl na Žofčáka, okamžitě naběhl před branku a hlavou otevřel skóre.

Sparťany rychlá branka nakopla. Byli v euforii. Víc si věřili a proti slabému soupeři taky víc dovolili. Nabuzený Wilfried si vytvořil další dvě slušné příležitosti, ale nejprve pálil vedle a pak jej reflexivně vychytal brankář Ranilovič.



Když sparťanský útočník zrovna nestřílel, tak nahrával. Po autovém vhazování skvěle posunul míč za sebe na Žofčáka, jenž v koncovce selhal. Dobře si vedl i pravý bek Kušnír. Často se vysouval, podporoval ofenzivu, střílel i centroval. Jenže další góly už slovinský klub ve své síti nedovolil.

Spartě to každopádně nevadilo. Maribor až na pár závanů před Blažkovou svatyní nekladl sebemenší odpor, byť ho po celých devadesát minut hnala vpřed stovka vlastních polonahých fanoušků.

Těsně vítězství 1:0 k postupu stačilo – a to příznivci Sparty moc dobře věděli. Na Letné se zpívalo. Tleskalo. Stadion obíhala mexická vlna. Fanoušci děkovali za předvedenou hru. A nutno dodat, že právem. Sparťané postoupili do základní skupiny Evropské ligy zaslouženě.

Sparta Praha - NK Maribor 1:0 (1:0)
Branka: 3. Wilfried.
Rozhodčí: Kulbakov - Bykov, Savitski (všichni Běl.).
První zápas 2:0, postupuje Sparta.
ŽK: Pamič (Sparta).
Diváci: 12.710.

Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Hubník, Pamič - Žofčák, Vacek, Kovba, Zeman (81. Střeštík) - Wilfried (75. Jirouš), Kadlec (62. Prudnikov).

Maribor:
Ranilovič - Popovič, Lunder, Samardžič, Aljanič - Mihelič, Mertlej (46. Crnič), Školnik - Pavlovič, Tavares - Jelič (63. Bunderla).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud