Miroslav Horák
3. ledna 2010 • 20:41

Pardubice zničily Vítkovice 10:3 a jsou druhé

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakoby se nad ledem vznášel nápis: Vítkovice – demolice povolena! Ostravský soubor nepřežil okázalé bombardování Pardubic, hovící si v nejhutnějším období sezony.



Náramná vánoční fazona se přelila i do nového roku, Sýkorovi hoši skládají jednoho soka za druhým.V pátek na východ Čech přijíždí Mladá Boleslav. Stane se i ona obětí pardubického řádění?

Pokud ano, bude šestým skoleným protivníkem v řadě. Po Budějovicích, Kladnu, Kometě, Slavii a Vítkovicích. Tady je bilance Eatonu od 23. prosince. Plný počet 18 bodů, skóre 21:6!

„Zůstáváme na zemi,“ brzdí kouč Václav Sýkora euforii. „Soupeř nebyl takový, jak by napovídal výsledek. Na co jsme sáhli, to nám vyšlo. Ale i takové zápasy přijdou a my jsme za něj rádi.“

Pardubický Rastislav Špirko střílí gól na 10:3
Pardubický Rastislav Špirko střílí gól na 10:3


Pro hosty to včera bylo peklo! Padali do něj od samého počátku. Trenér Hadamczik kolikrát ani nestihl vytknout chyby hráčům, kteří zavinili gól a už mu na střídačku mašírovali další viníci… Prostě den, který byste chtěli navždy vymazat z paměti! Extraliga naposledy zažila dvouciferné skóre v listopadu 2007, kdy Karlovy Vary smetly Ústí 11:0.

Kouč Alois Hadamczik ve své kabině jen mlčky seděl. „Tady není co komentovat, můžeme si jen vzít ponaučení. Hráči alespoň poznali, že bez zanícení a zarputilosti se nedá hrát. Těžko bych v týmu hledal hráče, který by snesl přísnější meřítka,“ hodnotil debakl.

O rozjezd famózní gólové kolekce se postarala čtvrtá pardubická letka, po Radilově premiérovém gólu v extralize už v 9. minutě končila nedělní šichta brankáři Šindelářovi.

Brankář Vítkovic Šindelář šel po třetím gólu Pardubic střídatFoto Jaroslav Legner (Sport)


Toho chvatně střídal olympionik Štěpánek, jenž přitom teprve před víkendem dobral antibiotika.

Čerstvý olympionik v prostřední části pětkrát inkasoval. Jenže spíš než pokárání si v tu chvíli zasloužil obří dávku soucitu. Co před ním jeho kolegové vyváděli za minely…

Marný zápas odehrála elitní vítkovická dvojka Berger, Hubáček. Obvykle stěžejní vítkovická zbraň tentokrát počítala jen inkasované góly. Byli u čtyř.

Domácí předváděli exhibici, váleli v přesilovkách i při kombinacích, oponenta ničili v precizních brejcích. Přitom Vítkovice až do včerejška prohrály v sezoně pouze jednou o víc než jeden gól, v Třinci 0:4. Nyní přišla druhá, potupnější porážka… „A ještě jsme si to schovali do televize,“ hřímal Viktor Ujčík.

HC Eaton Pardubice - HC Vítkovice Steel 10:3 (3:1, 5:1, 2:1)
Branky a nahrávky:
3. Klejna (Rákos, Radil), 9. Zohorna (Koukal), 9. Radil (Rákos, Klejna), 21. Špirko (P. Sýkora), 22. Cetkovský (P. Sýkora, Píša), 34. Starý (Pineault), 36. Starý (Koukal, Kolář I), 37. Pineault, 58. Rákos (Klejna, Radil), 59. Špirko (P. Sýkora) - 6. Stehlík (Kvapil), 25. Sičák (Štefanka), 43. Treille (Krenželok). Rozhodčí: Jebavý, Hodek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 3:5, navíc Treille (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 8154.
Pardubice: Hašek (41. M. Růžička) - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, M. Drtina - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Cetkovský, Zohorna - Klejna, Radil, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Vítkovice: Šindelář (9. Štěpánek) - Jurečka, Barinka, Trnka, Sičák, Kuboš, Stehlík - Klimek, Burger, Hubáček - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Treille, Štefanka, Krenželok - Szturc, Vrána, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud