3. ledna 2010 • 19:47

Litvínov v Třinci bojoval, ale padl v nájezdech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova dokázali v 37. kole extraligy na ledě Třince stáhnout dvougólový náskok domácích, nakonec ale padli v samostatných nájezdech.



Hosté sice už o dva góly prohrávali, ale od poloviny zápasu byli lepší a František Lukeš jim dvěma brankami zajistil alespoň bod.

Dvě využité přesilovky a dva slepené góly pozměnily vyrovnaný charakter první části. Litvínov v 11. minutě promrhal 81 sekund přesilovky pět na tři, jediná rána na branku Hamerlíka nemohla překvapit.

Třineckou smršť předznamenal pohledný průnik Hrabala, který se však s pukem dostal do těsné blízkosti Hübla a nezbylo mu místo na obstřel brankáře.

Pak však začala úřadovat elitní formace Ocelářů. Klasickou přesilovku zužitkoval Polanský, o 48 sekund později hráli Třinečtí dokonce v pěti proti třem a dvorní nahrávač Kohn tentokrát vybídl příčným pasem skrz brankoviště k druhé trefě Růžičku.

Domácí měli psychicky i herně navrch, to vše devalvovali v závěru úvodní třetiny chybou v rohu za vlastní brankou, po níž Hübl snížil.

Litvínov se vrátil do zápasu. Polanskému sice ve 24. minutě nepřesnou rozehrávkou nabídl třetí branku, Hübl ale ránu vyrazil a potom už se musel ohánět hlavně Hamerlík.

Třinec měl díry v defenzívě, minimálně úniky Jenáčka a Vopata volaly po vyrovnání, ale domácí gólman byl proti. Takové zastání hosté v 30. minutě neměli: Hübl špatně utěsnil bližší tyčku, Polanského švih mu nejspíše ještě o vlastní lapačku spadl za záda a Litvínov poslal do brankoviště Fraňka.

Třetí přesilovkový gól po dalším finálním pasu Kohna dal Třinci na pár momentů klid, který však neměl dlouhého trvání. I hosté se po povedené kombinaci díky Lukešovi prosadili v početní výhodě a to další čtyři minuty proti oslabenému soupeři vzápětí prohospodařili.

Vyrovnání hostům neuniklo. Litvínov byl celé třetí dějství iniciativnější a lepší. Už Kubinčák jel v 50. minutě po zaváhání Malce sám na Hamerlíka, který byl opět úspěšnější.

Perfektní dojem si však třinecký gólman pokazil sedm minut před koncem řádné doby, když mu do branky prošlo propagační bekhendové nahození Lukeše od levého mantinelu.

Třinec v závěru sotva pletl nohama. V prodloužení totálně zpackal i přesilovku pět na tři, za 80 sekund si nevytvořili příležitost a sám přečkal několik krušných momentů u vlastní klece.

I proto mu penaltový bod navíc spadl jako z nebe. Ocelové nervy opět prokázal osvědčený exekutor Polák, který proměnil oba své nájezdy.

HC Oceláři Třinec - HC Benzina Litvínov 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:
15. Polanský (Kohn, Zíb), 16. M. Růžička (Kohn, Hrabal), 30. Polanský (Kohn, Hrabal), rozhodující nájezd Polák - 20. V. Hübl (Gureň), 32. Lukeš (Švarný), 53. Lukeš (Reichel, Punčochář). Rozhodčí: Hribik, Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:1. Diváci: 3053.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Seman, Malec, Lojek, Platil, Výtisk, Andersons - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomas, Polák, Bonk - Kanko, Hampl, Pospíšil. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Litvínov: J. Hübl (30. Franěk, na 3. a 4. nájezd J. Hübl) - K. Pilař, Kroupa, Skuhrovec, Švarný, Stříteský, Gureň, Kousalík, Punčochář - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud