3. ledna 2010 • 17:46

Růžičkova Slavia je na dně, prohrála i s Libercem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistům Slavie se start do nového roku nevydařil. Ve 37. kole O2 extraligy prohráli na domácím ledě s Libercem 2:4 a jejich černá série tak pokračuje. Svěřenci Vladimíra Růžičky prohráli už pošesté v řadě a podesáté z dvanácti zápasů, naopak Bílí Tygři svoji čtyřzápasovou šňůru dokázali přerušit.



Bývalý Růžičkův asistent Jiří Kalous tak poprvé v sezoně dokázal Slavii porazit.

První třetina svou kvalitou příliš nenadchla, ale několik desítek hostujících fanoušků po ní mělo důvod k radosti, neboť Liberec vytěžil z minima maximum a vedl 2:0.

První velkou šanci měli domácí; Žižkovu střelu tečoval Sklenář, vzápětí dorážel Jelínek, ale Leinonen vsedě chytil puk do lapačky. Krátce poté zamířil na trestnou lavici Matějovský, jenže v oslabení si s domácí obranou pohráli Blatný s úspěšným střelcem Špačkem a Bílí Tygři vedli.

Kouč Slavie Vladimír Růžička
Kouč Slavie Vladimír Růžička

Ve 12. minutě prokázal výborný postřeh domácí gólman Slipčenko, který stihl zareagovat na teč přihrávky mířící před jeho brankoviště a zastavil puk levým betonem. Vzápětí uháněl na zteč na druhé straně Jelínek, Leinonen však jeho pokus dokázal vytěsnit mimo tyče.

V 16. minutě se Severočeši podruhé radovali. Holubovu střelu zápěstím od modré čáry Slipčenko přes chumel hráčů před sebou neviděl a kotouč skončil za jeho zády.

Ve druhém dějství zvedla Slavia hlavu a především začala mnohem více bruslit. Už po šesti vteřinách musel za katr na čtyři minuty za faul vysokou holí Matějovský, se všemi pokusy slávistů si však poradil výborný Leinonen. Na druhé straně se zapotil i Slipčenko, když při jednom z kontrů vytlačil mimo tyče nadějnou ránu Podkonického.

Polovina základní hrací doby přinesla obrovskou šanci Svobody, který jel sám na Leinonena, ale přestřelil. Oba aktéři situace se však následně srazili, finský gólman zůstal otřesený ležet na ledě, po chvilce byl však opět připravený ke hře.

Holub s Matějovským slaví gól proti SlaviiFoto Barbora Reichová (Sport)


Na začátku 33. minuty už se Pražané dočkali gólu naděje, když po pěkné kombinaci Havel z hranice brankoviště snadno snížil. V závěru druhé části ještě úspěšný střelec připravil šanci Kůrkovi, toho vychytal Leinonen.

Na konci 42. minuty už měl Liberec svůj dvoubrankový náskok zpátky. Slávisté se zapomněli vepředu, při přečíslení tří na jednoho předložil Podkonický kotouč Matějovskému a ten nezaváhal.

Ve 47. minutě vyhrál Urban závod o puk s vyjíždějícím Slipčenkem, při jeho přehození si ale pomohl rukou a puk padající do prázdné branky již nestihl tečovat. Sudí po konzultaci s videorozhodčím po více než pěti minutách svůj původní výrok potvrdili a gól neuznali.

Vzápětí byl však vyloučený Derner a Slavia Holcovou dorážkou bekhendem dokázala již po 11 vteřinách snížit na 2:3. Krátce nato byl sám před Leinonenem Tomica, ale nedal.

Stejně dopadl na druhé straně kluziště i Bartovič. Minutu a půl před koncem zamířil Slipčenko na střídačku a Slavia to zkusila se šesti hráči v poli. Sedm vteřin před závěrečnou sirénou však potvrdil výhru Liberce Podkonický.

HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky:
33. Havel (Sklenář, Vondrka), 48. Holec (Vašíček, Sklenář) - 8. Špaček (Blatný), 16. Holub (Matějovský), 42. Matějovský (Podkonický, Bartovič), 60. Podkonický (Bartovič, Víšek). Rozhodčí: Turčan, Zubzanda - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4489.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, J. Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík - T. Svoboda, Beránek, Vondrka - Kůrka, Holec, Tomica - Havel, V. Růžička ml., Doležal - P. Jelínek, Sklenář, M. Čermák - od 21. navíc Endál. Trenéři: V. Růžička a Čelanský.
Liberec: Leinonen - Moravec, Čakajík, Rýgl, Jareš, Holub, Derner, Malkamäki - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Blatný, Kašpařík, Víšek - Bárta, Urban, Jech - Ondřej, Kica, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud