3. ledna 2010 • 18:04

Ostuda: Manchester vypadl s třetiligovým Leedsem

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Manchesteru United se loučí s FA Cupem už ve třetím kole. Svěřenci Alexe Fergusona prohráli na domácí půdě s třetiligovým Leedsem 0:1 a v prestižní anglické soutěži končí, navíc porážkou s nenáviděným rivalem.



Hosty poslal do vedení už v 19. minutě Jermaine Beckford a "reds" už vyrovnat nedokázali, ačkoliv měli spoustu tutovek. A když v samotném závěru neuspěli Owen ani Rooney, mohl Leeds začít slavit šokující překvapení.

Manchester pod Fergusonovým vedením vypadl ve 3. kole poháru vůbec poprvé, v prvních dvou kolech mívají týmy z Premier League volný los. "To jsem nečekal, náš výkon mě překvapil. Všechno bylo špatně. Hráči Leedsu bojovali jako tygři, ale to u týmu, který jede na Old Trafford, očekáváte," zlobil se Ferguson.

Leeds ještě před několika lety sváděl vyrovnané souboje s Manchesterem v rámci nejvyšší soutěže, poté jej však postihly ekonomické problémy. V roce 2007 dokonce poprvé v historii spadl do třetí ligy a hrozil mu konkurz. Nyní svou soutěž vede a má šanci vrátit se o úroveň výše.

Překvapení na vlastním hřišti nepřipustila Chelsea. Ta proti druholigovému Watfordu také šetřila několik hráčů včetně brankáře Petra Čecha, přesto si postup zajistila pohodlnou výhrou 5:0.

Problémy měl i Arsenal, který nastoupil proti West Hamu bez Tomáše Rosického. "Kladiváři" v sestavě s Radoslavem Kováčem od konce prvního poločasu vedl po gólu Diamantiho, ale "kanonýři" dokázali v závěru utkání během pěti minut výsledek otočit.

Nejdříve vyrovnal v 78. minutě Ramsey, postup pak nechytatelnou hlavičkou vystřelil Eduardo da Silva.

3. kolo fotbalového Anglického poháru:
Manchester United - Leeds United (III) 0:1
Branka:
19. Beckford

Chelsea - Watford (II) 5:0
Branky:
5. a 68. Sturridge, 15. Eustace (vlastní), 22. Malouda, 64. Lampard

West Ham - Arsenal 1:2
Branky: 45. Diamanti - 78. Ramsey, 83. Eduardo

Tranmere (III) - Wolverhampton 0:1
Branka:
77. Jarvis

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud