30. prosince 2008 • 20:00

Boleslav prohrála pošesté v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Jako den a noc. To jsou rozjetá Sparta a topící se Mladá Boleslav. Tenhle souboj dopadl podle očekávání. Sparťanská mašina se nezadrhla ani včera a podeváté v řadě bodovala.



Zato domácí jen prohloubili své trápení a jejich akce na vyhnutí se baráži zatím vychází vniveč. Tým prohrál už šestý zápas v řadě a na posledním místě tabulky ztrácí 11 bodů.

A nezměnil to ani Radim Vrbata. Představil se poprvé před vlastním publikem, v jedné formaci s bratrem Davidem. Oba se snažili, ale znovu to nebylo ono. „Ty naše prohry, to je hlavně zkušenostmi,“ povzdechla si boleslavská posila. „Jinak to byl vyrovnaný zápas.“

HLASY TRENÉRŮ
Jaromír Šindel (Mladá Boleslav):
"Zápas ovlivnila dlouhá přesilovka pět na tři, kterou jsme nedokázali využít. My jsme nebyli schopni se proti dobře bránícímu soupeři, který hrál dobře na kotouči, prosadit. V posledních dvou třech střídáních se ale soupeř dostal do brejku a bylo jen otázka času, kdy se mu podaří dát gól."

Marian Jelínek (Sparta Praha):
"Více než o hokejové kráse to dnes byl boj. Jedním z klíčových momentů zápasu byla více než minutová přesilovka domácích pět na tři, kterou nevyužili. To nás dostalo nahoru. Se třemi body jsme velmi a velmi spokojeni."
Potřetí v sezoně dali Středočeši Pražanům jedinou branku. A to je málo. Hodně toho pochytal Pöpperle, ale třeba ve třetí třetině hosté veškeré útočné snahy Boleslavi totálně vygumovali. Šindelův tým, který prahnul po vyrovnání, se vepředu nezmohl na nic. „To je sport. Když se nedaří, člověk do toho pořád buší. A Sparta je zkušený tým. Zavřela to, hrála chytře a využívala naše chyby. To nám podseklo židli,“ litoval obránce Robert Schnabel.

Pro Boleslavské je tak stále reálnější, že si na jaře zahrají baráž, ve které budou obhajovat extraligovou příslušnost. „Je nepříjemné jít do zápasu s tím, že musíme vyhrát a nesmíme udělat chybu,“ řekl zkušený zadák. „Ale pořád se to dá. S play out máme pořád skoro třicet zápasů, to je devadesát bodů. Může se to ještě otočit,“ věří Schnabel.

Pro vítězství Sparty byl klíčový její gól na 2:1. Provázela ho hodně vyhrocená atmosféra. Holešovičtí využili momentu, kdy se domácí rozčilovali na rozhodčího. Ten nejdřív nevyloučil Výborného za zákrok u vlastní branky. A když byl naopak stažen u branky soupeře, David Vrbata musel na trestnou lavici.

Diváci zuřili, na led přilétlo několik odpadků. A Sparta odpověděla rázně a rychle. Přesilovku využila za 10 sekund. Langhammer poslal puk na modrou Hanzlíkovi. Ten vystřelil a Ton tečoval mezi Šindelářovi betony. Petr Ton dal šestý gól v šestém zápase. Parádní bilance...

Teč vítězného zásahu přitom byla tak jemná, že ji rozhodčí ani nepostřehli a nahlásili jako střelce nejprve Jana Hanzlíka. „Ne, dal ho Toňák a byla to teč. Asi mě chtěli Mladoboleslavští zviditelnit,“ usmíval se po zápase obránce Sparty, který se v Mladé Boleslavi narodil.

K úsměvům měl po zápase víc důvodů. Jeho tým bodoval podeváté v řadě. Navíc potřetí v řadě dostal jen jeden gól a upevnil svojí pozici nejlépe bránícího mužstva extraligy. „Všichni nás před sezonou pasovali na smršť dopředu. Ale dostávali jsme hodně gólů, otočili jsme to a hrajeme zezadu. Takhle přesně chceme hrát dál. Takovéhle zápasy budou v play off,“ řekl Hanzlík.


BK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Sýkora (Důras, Kočí) - 5. Langhammer (Ton), 29. Ton (Jan Hanzlík, Langhammer), 59. Látal (Hromas, Jan Hanzlík). Rozhodčí: Pešina - Prchal, Čížek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:2. Diváci: 4100 (vyprodáno).

Mladá Boleslav: Šindelář - Hunkes, Schnabel, Jindra, Kočí, Posmyk, Mocek - R. Vrbata, D. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Padělek, Boháč, Benda - Rod, Sýkora, R. Pšurný.
Sparta Praha: Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Černošek, Jerofejevs - Netík, D. Výkorný, Kratěna - Ton, Langhammer, Koreis - Látal, Podlešák, Hromas - Mrňa, Hrdel, Kafka.

Tomáš Sýkora překonává gólmana Sparty Pöpperleho
Tomáš Sýkora překonává gólmana Sparty Pöpperleho

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud