27. listopadu 2008 • 15:38

Čech: Remíza je zklamání

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Petr Čech se domníval, že Chelsea už ve středečním zápase Ligy mistrů v Bordeaux dokáže udržet vedení a zajistí si postup do osmifinále.



Český reprezentační gólman byl proto velmi zklamaný, když sedm minut před koncem inkasoval vyrovnávací trefu na 1:1 a londýnský klub tak bude muset o účast v jarním pokračování ještě bojovat v posledním kole skupiny proti rumunské Kluži.

Chelsea předvedla ve Francii matný výkon. Po hodině nudné podívané sice utekl Anelka a poslal hosty do vedení, ale zbytek zápasu vyšel lépe domácím. Profesorsky hrající Chelsea nakonec stihl trest, když chvíli před závěrečným hvizdem hlavou srovnal Diarra.

Inter doma prohrál, přesto postoupil >>>

"Je to škoda, že na konci dostaneme takový gól z rohu. Předtím jsme ubránili všechny standardní situace dobře. Téměř jsme vybojovali postup, pro který jsme si přijeli. Je to samozřejmě zklamání," řekl Čech na internetových stránkách Chelsea.

Petrohradští opět proklínají koncovku >>>

Český brankář přitom po vedoucím gólu věřil, že tři body už jeho tým nepustí. "V prvním poločase jsme nehráli dobře a v druhém jsme se zlepšili. V momentě, kdy jsme skórovali, tak jsem myslel, že je rozhodnuto, protože jsme bránili velmi dobře," prohlásil Čech.

Reprezentační gólman pochválil soupeře za dobrý výkon. V úvodu skupiny Chelsea na Stamford Bridge francouzský tým rozstřílela vysoko 4:0, ale od té doby udělalo Bordeaux velký pokrok. "Neměli co ztratit, protože věděli, že když nezískají ani bod, budou vyřazeni. Proto začali tak dobře a vytvářeli si šance. Hráli opravdu dobře a možná si zasloužili něco ze zápasu vytěžit. Nakonec se jim to podařilo," poznamenal Čech.

Inter: Místo oslav vládne rozčarování >>>

Chelsea v Lize mistrů nepůsobí tak suverénně jako v Premier League. Hlavně venku, kde uhrála jen dvě remízy, se trápila. "Také venku musíte dávat góly, a to se nám v Kluži nepovedlo. V Bordeaux jsme skórovali, ale pro změnu jsme inkasovali. Výsledek z Říma (1:3) nepočítám, to se může stát každému," prohlásil reprezentační brankář.

Chelsea rázem klesla na druhé místo ve skupině a o postup ještě bude muset bojovat v posledním utkání na domácí půdě s Kluží. Pokud se Londýňané nechtějí ohlížet na výsledek druhého duelu, potřebují zvítězit.

"Svůj osud máme ve svých rukách, což je pro nás pozitivní. Potřebujeme vyhrát. Na svém stadionu máme autoritu, a tak se nebojím, že prohrajeme," dodal Čech.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud