25. listopadu 2008 • 22:52

Petrohrad se remízou připravil o postup

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Dnešní večer v Lize mistrů se odehrál v režii favoritů, do další fáze soutěže si zajistily postup Real Madrid, Manchester United, Villareal, Lyon, Bayern Mnichov, Arsenal i Porto.



Ve všech čtyřech dnešních skupinách se tak bude v závěrečném kole hrát pouze o vítězství ve skupinách a většinou také o třetí místa, která znamenají evropskou "prodlouženou" v Poháru UEFA pro mužstva z třetích míst.


Skupina H

Zenit Petrohrad - Juventus Turín 0:0


Boje ve skupině H předznamenala už podvečerní bezbranková remíza Petrohradu s Juventusem. Již jistě postupující italský klub sice nakonec nastoupil s největšími hvězdami včetně Alsessandra Del Piera či Pavla Nedvěda, nakonec ale byl rád za jediný bod, protože domácí v závěru nastřelili tyč.

Petrohrad tak má alespoň zajištěno třetí místo a jarní pokračování v Poháru UEFA, v němž obhajuje letošní vítězství. Za Zenit odehrál celý zápas Radek Šírl, za hosty jeho reprezentační spoluhráč Zdeněk Grygera.

Rozhodčí: Bo Larsen (Dán.). Diváci: 22.000.

BATE Borisov - Real Madrid 0:1 (0:1)

Real Madrid tak věděl, že když v Borisvě vyhraje, bude mít postup v kapse. Díky 64. brance kanonýra Raúla už ze sedmé minuty se navíc rychle uklidnil a jednobrankovou výhru zkušeně udržel.

Branka: 7. Raúl. Rozhodčí: Hauge (Nor.). Diváci: 32.000.


Skupina E

Villarreal - Manchester United 0:0


Ve skupině E si postup oba favorité vybojovali dokonce ve vzájemném souboji. Villarrealu i Manchesteru United stačilo k jistotě vítězství, ale remíza zajišťovala play off oběma.

Předpoklady expertů o opatrném zápasu se naplnily - nudu z prvního poločasu sice hráči trochu vylepšili aktivitou po pauze, ale branka nepadla. Na konci se tak radovali fotbalisté obou klubů, ale vysloužili si pískot fanoušků.

Blíže výhře byl přesto anglický klub, neboť krátce před poločasem Ronaldo nastřelil břevno. Nečekaně nervózní souboj byl poznamenán sérií žlutých karet a vyloučením domácího Capdevily.

Rozhodčí: Rosetti (It.). ČK: 82. Capdevila (Villarreal). Diváci: 22.000

Aalborg - Celtic Glasgow 2:1 (0:0)

Aalborg dokázal otočit výsledek zápasu s Celtikem Glasgow a po vítězství 2:1 si zajistil třetí místo ve skupině, zatímco skotský klub v pohárech končí. Hosté si vstřelili rozhodující gól tři minuty před koncem sami.

Branka: 73. Caca, 87. Caldwel vlastní - 53. Robson. Rozhodčí: Plautz (Rak.). Diváci: 12.000.


Skupina G

Fenerbahce Istanbul - FC Porto 1:2 (0:2)


Pro postup udělalo už v prvním poločase maximum také Porto, které rychle vedlo v Istanbulu nad Fenerbahce po dvou gólech Lissandra 2:0. A i když turecký klub po přestávce snížil, hosté si už postup vzít nenechali.

Branky: 53. Kazim - 19. a 28. Lissandro. Rozhodčí: Mallenco (Šp.). Diváci: 35.000.

Arsenal - Dynamo Kyjev 1:0 (0:0)

V druhém duelu skupiny G Arsenal proti Dynamu Kyjev potvrdil své tápání z posledních zápasů a vítězný gól vstřelil dánský útočník Bendtner až tři minuty před koncem. Hosté po vyloučení Alijeva dohrávali v deseti, v domácím dresu debutoval v Lize mistrů šestnáctiletý Wilshere.

Branka: 87. Bendtner. Rozhodčí: Hamer (Luc.). ČK: 89. Alijev (Kyjev). Diváci: 59.000.


Skupina F

Bayern Mnichov - Steaua Bukurešť 3:0 (0:0)


Ve skupině F největší favorité soupeřům příliš šancí nedali: Lyon vyhrál 2:1 ve Fiorentině a také Bayernu vysoké vítězství 3:0 nad Steauou Bukurešť na postup bohatě stačilo. Rumunský klub dokázal držet krok jen poločas, pak se bavorský brankostroj rozjel naplno a kanonýři Klose s Tonim stanovili výsledek.

Branky: 57. a 71. Klose, 61. Toni. Rozhodčí: Braamhaar (Niz.). Diváci: 64.000.

AC Fiorentina - Olympique Lyon 1:2 (1:2)


Branky: 45. Giraldino - 15. Makoun, 27. Benzema. Rozhodčí: Kassai (Maď.). Diváci: 37.000.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud