21. listopadu 2008 • 20:12

Znojmo potvrdilo narůstající formu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Plzně prohráli ve 24. kole extraligy se Znojmem 3:4 po samostatných nájezdech, přestože ve ve vyrovnaném utkání Západočeši třikrát vedli.



Hosté ale vždy vyrovnali a díky vítězství 2:1 v nájezdech si vezou na jih Moravy dva body. V dresu hostů se třemi kanadskými body blýskl zkušeny Karel Plášek.

Branku domácích potřetí za sebou hájil místo lehce nachlazeného Málka Altrichter a hosté ho prověřili již v úvodním střídání. Při přečíslení přihrál Selingr Dopitovi, jehož teč jen těsně minula levou tyčku.

Souhrn zápasů 24. extraligového kola najdete zde ›››

Z protiútoku se od mantinelu až před Trvaje prokličkoval Vlasák, ležícího znojemského gólmana však blafákem nepřekonal. Poté tempo hry přibrzdila série vyloučení na obou stranách. Do vedení mohl Plzeň dostat Šindel, nahození Cartelliho od modré čáry ale tečoval vedle bezmocného Trvaje i jeho branky.

HLASY TRENÉRŮ
Pavel Hynek (Plzeň):
"Výsledek je pro nás zklamáním. Doufali jsme, že konečně získáme tři body. Po těch šancích, které jsme v první a druhé třetině nezrealizovali je pro nás bod málo. Po dvou třetinách mělo být rozhodnuto, a ne se soupeřem přetahovat až do konce zápasu. Při druhém a třetím gólu jsme udělali chyby jako přes kopírák. Je to škoda, že jsme takto lacino přišli dvakrát o vedení."

Václav Baďouček (Znojmo):
"Diváci dnes viděli kvalitní zápas. K vidění bylo hodně gólových příležitostí. My jsme měli dobré vstupy do každé z třetin. Bohužel jsme je ale proměnili v gól jen na začátku druhé a třetí třetiny. Na našem mužstvu oceňuji, že v sobě našlo sílu třikrát vyrovnat proti takhle těžkému soupeři na jeho ledě a nakonec vybojovalo dva body. Hodně nám to pomůže zvednout morálku a dá nám to sílu do dalších zápasů."


Aktivnější domácí si postupně vytvořili množství střeleckých příležitostí. Vlasákův přesilovkový pokus mířil do boční sítě a s nebezpečnými střelami Adamského, Pácala a Vampoly si poradil pozorně chytající Trvaj. Jeho kouzlo odčaroval až agilní Vampola, ke kterému se v početní výhodě odrazil Důrasův nepodařený střelecký pokus.

Hosté ovšem brzy po zahájení prostřední části z nenápadné akce vyrovnali, když Altrichter neudržel Pláškovu střelu a dojíždějící Haman dostal volný kotouč za brankovou čáru. Domácí po inkasované brance znervózněli a měli problémy přejít přes Znojmem výborně střežené střední pásmo.

V polovině zápasu však po přečkaném oslabení nečekaně udeřili. Vampolovu příhru zpoza branky totiž napálil Kracík z koleje přesně k levé tyči.
Poté hrála přesilovku také Plzeň, paradoxně však málem přišla o pracně nabyté těsné vedení. Dopita vyslal dlouhou přihrávkou do sóla Selingra, Altrichter však jeho zakončení do bekhendu zastavil.

Na druhé straně se předvedl i Trvaj, když se štěstím vyrazil Kracíkovu, a za chvíli i Vlasákovu střelu z bezprostřední blízkosti. V početní výhodě hostů se dostal po individuální akcí až před Altrichtera Meidl, konkurent Málka ho však vychytal a zlikvidoval také následnou dorážku.

V závěru druhé třetiny domácí nevyužili více než minutovou dvojnásobnou přesilovku a vzápětí hasil nedorozumění v plzeňské obraně hozením hole Altrichter, za což získalo Znojmo výhodu trestného střílení. V jeho provedení na strážci domácí svatyně ztroskotal Erat.

Vše si hosté vynahradili na začátku třetí třetiny, kdy svou rychlou akci po levém křídle vyšperkoval přesnou střelou pod horní tyč Plášek. Obě mužstva se při nerozhodném stavu snažila neudělat chybu. Přesto po kombinaci celého prvního útoku Plzně jel sám na Trvaje Vampola a střelou po ledě upravil na 3:2.

Necelé dvě minuty před třetí sirénou hosté vyrovnali, když po podklouznutí Smreka na modré čáře zakončil tváří v tvář Altrichterovi mezi jeho betony rychlonohý Plášek. V následném prodloužení neproměnili své příležitosti domácí Vlasák a Kracík, a tak rozhodovali nájezdy. V nich byli úspěšnější hosté, když autorem vítězného trefy byl kapitán Bičánek.

Znojmo tak vyhrálo pátý z posledních šesti zápasů, Plzeň si naopak připsala sedmou porážku z osmi duelů.

Lasselsberger Plzeň - Znojemští Orli 3:4 po sam. náj. (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)


Branky a nahrávky:
18. Vampola (Důras, Šindel), 29. Kracík (Vampola), 50. Vampola (M. Straka, Vlasák) - 22. Haman (Plášek), 42. Plášek (Erat), 59. Plášek (Erat), rozhodující nájezd Bičánek.
Rozhodčí: Hodek - Lhotský, J. Svoboda.
Vyloučení: 5:7.
Bez využití.
Diváci: 6011.

Plzeň: Altrichter - Benák, Smrek, Cartelli, Pácal, Redlihs, S. Hudec - Vampola, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Dvořák, Jan Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Znojmo
: Trvaj - Tesařík (19. Chvátal), Bičánek, Štach, Mojžíš, J. Mrázek, Švrček, od 21. navíc Rýgl - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Demel - J. Svoboda, R. Procházka, M. Růžička. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud